Kadın futbolcuların gözü Biden'da: Eşitlik gelecek mi?

10.11.2020 - 15:19 | Son Güncellenme: 10.11.2020 - 15:25

Kadın ve erkek futbolcular arasındaki maaş farkıyla ilgili Joe Biden daha önce eşitsizliğin önleneceği yönünde açıklama yaptı. Joe Biden'ın bu seçim vaadi yeniden gündemde. Kadın futbolcularla erkek futbolcular arasındaki fark kaldırılacak mı? İşte yanıtı...

Kadın futbolcuların gözü Biden'da: Eşitlik gelecek mi?

AJANSSPOR-HABER

Joe Biden, mayıs ayında yaptığı açıklamada ABD Başkanı seçilmesi halinde milli takımda bulunan kadın ve erkek futbolcular arasındaki maaş farklılığını ortadan kaldıracağına dair söz vermişti. Biden seçimi kazınınca bu vaat tekrar gündeme geldi. Kadın futbolunun en güçlü ülkesi ABD'de Joe Biden'in başkanlığa seçilmesi yeni bir tartışmayı getirdi.

Kadın futbolcuların tazminat talebi reddedilmişti

2019 Kadınlar Dünya Kupası’yla birlikte dördüncü kez dünya şampiyonu olan kadın futbol takımı, erkek milli takım ile eşit ücret alma isteğiyle ABD Futbol Federasyonu'na dava açmıştı. Eşit Ücret Yasası ve 1964 Yurttaş Hakları Kanunu’nun 7. başlığına göre haklarının ihlal edildiğini belirten kadın futbolcular 66 milyon doların üzerinde de tazminat talep etmişti. Ancak bu dava mahkeme tarafından reddedilmişti.

Megan Rapinoe: "Eşitlik için savaşmayı asla bırakmayacağız"

Eşit ücret talebi reddedildikten sonra, geçen yıl Dünya Kupası'nda Altın Top kazanan forvet Megan Rapinoe de sosyal medya hesabından, "Eşitlik için savaşmayı asla bırakmayacağız" paylaşımını yapmıştı.

Alex Morgan: "Bizi daha da cesaretlendirecek"

ABD'li golcü Alex Morgan da, "Bu haberi duymak bizi hayal kırıklığına uğratmasına rağmen, bu eşitlik mücadelemizde bizi daha da cesaretlendirecek" ifadelerini kullanmıştı.

Biden destek verdi

Bu paylaşımlara yanıt veren Biden, ''Bu savaştan vazgeçmeyin, hiçbir şey bitmiş değil! Eşit maaşlar verilecek! Ben başkan olduğumda bu sorunu çözeceğim'' paylaşımında bulunmuştu.

Biden sözünü tutacak mı?

Başkan seçilmesiyle birlikte Biden'ın mayıs ayında verdiği bu söz tekrar gündeme geldi. ABD'li kadın futbolcular ocak ayında başkanlık koltuğunu devralacak Biden'ın sözünü tutmasını bekliyor.

Senin için hazırladığımız haberler