Kadın hakem, Hollanda'ya uğurlu geldi

27.03.2021 - 23:30 | Son Güncellenme: 27.03.2021 - 23:43

Türkiye'nin Dünya Kupası Elemeleri'ndeki rakiplerinden Hollanda, evinde Letonya'yı 2-0 mağlup etti. Karşılaşmayı yöneten 36 yaşındaki Fransız kadın hakem Stephanie Frappart, Erkekler Dünya Kupası Elemeleri'nde görev alan ilk kadın hakem olarak tarihe geçti. İşte detaylar...

Kadın hakem, Hollanda'ya uğurlu geldi

AJANSSPOR - HABER

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ikinci hafta maçında rakiplerimizden Hollanda ile Letonya karşı karşıya geldi. 

Hollanda'nın Amsterdam şehrinde bulunan Johan Cruyff Arena'daki maçta Portakallar,  Letonya'yı 2-0 mağlup etti.

Karşılaşmada 36 yaşındaki Fransız hakem Stephanie Frappart, Erkekler Dünya Kupası Elemeleri'nde görev alan ilk kadın hakem olarak tarihe geçti.

Daha öncede Şampiyonlar Ligi’nde maç yöneten ilk kadın hakem olmuştu

Fransız hakem Stephanie Frappart, geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Juventus-Dinamo Kiev maçını yöneterek Şampiyonlar Ligi’nde düdük çalan ilk kadın hakem olmuştu.

Stephanie Frappart'ın kariyeri

2009’dan beri FIFA Uluslararası Hakemler listesinde yer alan 36 yaşındaki Fransız hakem Stephanie Frappart, ilk olarak 2011’de Fransa erkek futbolunun üçüncü ligi olan Championnat Ulusal’da hakemlik yaptı.

2014’te Fransa Ligue 2’de hakemlik yapan ilk kadın olan Frappart, daha sonra 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda görev aldı.

İstanbul'a geldi

14 Ağustos 2019’da İstanbul’da oynanan Liverpool-Chelsea maçında hakemlik yaparak UEFA Süper Kupa mücadelesinde bir maçı yöneten ilk kadın hakem oldu.

 

Senin için hazırladığımız haberler