Kadın Koç Selen Erdem'den Fatih Terim'e davet

Ali Bozkurt
24.10.2023 - 13:43 | Son Güncellenme: 24.10.2023 - 13:50

Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol Başantrenörü Selen Erdem, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda oynayacakları KP Tany Brno ve ING Kadınlar Süper Ligi'nde OGM Ormanspor maçlarına Fatih Terim'i davet etti.

Kadın Koç Selen Erdem'den Fatih Terim'e davet

AJANSSPOR HABER

Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol Başantrenörü Selen Erdem, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda oynayacakları KP Tany Brno ve ING Kadınlar Süper Ligi'nde OGM Ormanspor maçını kazanmak istedikleri söyledi. Kadın Koç Selen Erdem, Fatih Terim'i maça davet etti. 

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin tek Türk kadın başantrenörü Selen Erdem, AA muhabirine Avrupa Kupası ile Süper Lig'de gösterdikleri performansı ve hedeflerini değerlendirdi.

''Çok zor bir maç oldu''

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda H Grubu ikinci Lüksemburg temsilcisi BBC Grengewald'i 18 Ekim'de Spor Salonu'nda 74-73 yenerek gruptaki ilk galibiyetlerini aldıklarını belirten Erdem,'' Avrupa'da ilk galibiyetimizi aldığımız için çok mutluyuz. Avrupa'da hem de kendi sahamızda kendi seyircimizin önünde çok zor bir maç oldu. Yorgunluk da had safhadaydı. Maçın sonuna doğru toparladık. Bir kere öne geçtik. Sonra da maçı bırakmadık." dedi.

''Halkımıza, taraftarımıza bu mutluluğu yaşatmak istiyoruz''

Çekya temsilcisi KP Tany Brno'yu 25 Ekim Çarşamba günü Antalya Spor Salonu'nda konuk edecekleri maçın zor geçeceğini söyleyen Erdem, ''Çok daha güçlü bir ekip. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu hafta sonunu bay geçiyoruz. Onun avantajıyla Avrupa Kupası'nda oynamak istiyoruz. Eksiklerimizi tamamlayıp oyunumuza bunu yansıtabilirsek, Brno karşılaşması bizim için güzel olacak. Halkımıza, taraftarımıza bu mutluluğu yaşatmak istiyoruz. En son maçta son saniye galibiyeti oldu. Bütün tribün coştu. Çocuklar, anneler, babalar harikaydı. Çarşamba günü de aynısını yaşatmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

''İki maçtan da galibiyetle ayrılmak istiyoruz''

ING Kadınlar Basketbol Ligi'nin tek kadın koçu olan Erdem, ''Süper Lig'de 6 maçta 4 galibiyet, 2 mağlubiyet yaşadıklarını ve 10 puana ''ulaştıklarını hatırlattı.

Terim'e davet, taraftara topuklu ayakkabı ve imzalı forma sözü

Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar başantrenörü Selen Erdem ile gurur duyduklarını dile getiren Bayar, "(Dişi Fatih Terim) benzetmesi yapılan hocamızın son günlerde popülerliği arttı. Galatasaray ile ligin 10. haftasında sahamızda oynayacağımız maça, Fatih Terim hocamızı davet etmek istiyoruz. Avrupa Kupası'nda çarşamba günü Brno'yu konuk edeceğimiz karşılaşmada ise taraftarımıza özel sürprizlerimiz olacak. Devre arasında kadın seyirciler arasında atışlar yaptıracağız. Kazanan taraftarımıza hocamızın topuklu ayakkabısını, oyuncularımızın imzalı formasını hediye edeceğiz. Bunun için Antalya'da yaşayan herkesi maça davet ediyoruz. Desteklerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

''Önümüzde çok önemli Ormanspor maçı var''

Ligin 8. haftasında Ormanspor ile oynayacaklarını hatırlatan Erdem, "Hiç kimsenin bizden beklemediği bir başarı. Ligdeki galibiyetlerimiz çok kıymetliydi. Önümüzde çok önemli Ormanspor maçı var. Rakibimizin çok kaliteli kadrosu var. Şu an ligde en iyi basketbol oynayan takımlardan biri. Bizim enerjimiz güzel olduğu zaman önümüzde kimse duramıyor. O gün de o enerjimizi çok yüksek tutup, herkes kendi işini en iyi şekilde yaparsa, o maçı da kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hem Brno hem Ormanspor maçlarını kazanırsak, bu galibiyetler bizi Avrupa Kupası'nda ve Süper Lig'de çok ciddi ilerletir. Bu iki maçtan da galibiyetle ayrılmak istiyoruz." dedi.

''Güzel dönüşler alıyorum''

ING Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol Başantrenörü Selen Erdem , topuklu ayakkabıyla maça çıkması, hareketleri ve mimikleriyle Fatih Terim'e benzetilmesi dolayısıyla sosyal medyada güzel tepkiler aldığını aktararak, "Hem seyirci açısından hem örnek olmaya çalıştığım kitle açısından güzel dönüşler alıyorum. Kadınlardan 'O güçlü duruşunuzu inşallah devam ettirirsiniz' gibi yorumlar alıyorum. Bu çok güzel bir şey. Zaten amacımız bir kadının her şeyi yapabileceğini göstermek. Onun için çok mutluyum." dedi.

''Amacımız Antalya'yı en güzel şekilde temsil etmek '' 

Antalya Toroslar Basketbol Kulübü Genel Koordinatörü Bayram Bayar da'' Süper Lig'de kalıcı bir takım haline gelmek, sonrasında Avrupa kupalarında gidebilecekleri yere kadar Türkiye'yi, Antalya'yı en güzel şekilde temsil etmek. istediklerini söyledi.''

Senin için hazırladığımız haberler