Kadın sporcu ve yöneticilerden 8 Mart Kadınlar Günü mesajları!

07.03.2018 - 15:09 | Son Güncellenme: 07.03.2018 - 15:09

Türk sporunda branşlarının önde gelen sporcu ve yöneticileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajlarını Anadolu Ajansı ile paylaştı. 

Sporcu ve yöneticiler, yayınladıkları videolarla, kadına yönelik şiddetin bitmesini dileyerek, kadınların her alanda başarılı olabileceğini dile getirdi. 

Kadınların hedefledikleri tüm başarılara ulaşabileceğinin vurgulandığı videolardaki mesajlar şöyle:

Yeşim Bostan (Milli okçu): Bir Türk kadını olarak ülkemi temsil etmekten gururlu ve mutluyum. Başarmak bizim genlerimizde var. Tüm Türk kadınlarını okçuluk sporunu yapmaya davet ediyorum. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

Yasemin Adar (Milli güreşçi): Türk kadınlarını Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil etmekten gurur duyuyorum. Kadına yapılan şiddete ve zulme her zaman karşıyım. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.

Elif Akyüz (Milli wushucu): İmanım gereği inancımdan taviz vermeden 14 yaşında ilk dünya şampiyonluğumu aldığım 2011'den bu yana 7 yıl içinde 5 kez dünya şampiyonluğu başarısı kazanmış kadın bir sporcu olarak dünyadaki tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Tüm kadınlarımıza dünyanın en güzel ve en faydalı sporu olan wushuyu yapmalarını öneriyorum. Tüm kadınlarımıza yaşanabilir yeniden büyük Türkiye ve adil, düzenli yeni bir dünya kurulması mücadelesinde aktif rol almalarını tavsiye ediyorum.

Deniz Selin Ünlüdağ (Milli eskrimci): Başarının kuvvetle değil yürekle olduğuna inanıyorum. Yüreği ve azmiyle başaran kadınlardan biri olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Unutmayalım, daha güzel bir dünya yürekli kadınlarla olur. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Kadın Milli Eskrim Takımı: Kadın gibi yaparsanız olur. Kuvvet kolda değil, yürekte olur. Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun.

Didem Akın (Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri): Kadınlar olmasaydı dünyadaki hiçbir şeyin önemi kalmazdı. Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun.

Giorgia Sontana (Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı oyuncusu): Tüm kadınlar önemlidir. Tüm kadınların gününü kutluyorum ve herkese kocaman sarılıyorum.

Gözde Kırdar (VakıfBank Kadın Voleybol Takımı oyuncusu): Varlığıyla, duruşuyla, gücüyle dokundukları her şeyi güzelleştiren kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Naz Aydemir Akyol (VakıfBank Kadın Voleybol Takımı oyuncusu): Her gün kadınların el üstünde tutulduğu bir dünya hayal ediyorum. Kadınlar Günümüz kutlu olsun.

Zhu Ting (VakıfBank Kadın Voleybol Takımı oyuncusu): Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun.

Tutya Yılmaz (Milli cimnastikçi): Kadına şiddet olaylarının yaşanmadığı, iş hayatında, sanatta, sporda kısacası toplumsal hayatın her alanında kadınların daha fazla yere, değere ve öneme sahip olduğu bir dünya dileğiyle... 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Sevgili kadınlar, değerinizin, kıymetinizin ve gücünüzün farkında olun.

İlke Özyüksel (Milli modern pentatloncu): Dünyadaki tüm kadınlarımızın, başta sporcularımız olmak üzere Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Eylül Kibaroğlu (Milli bilardocu): Türkiye'de kadın, kadın sporcu olmak zor ama bir o kadar da kolay. Nasıl mı, istemek, arzu etmek, çalışmak, çabalamak... Bunlar çok önemli. Kupalarımın hepsini çalışarak, bileğimle kazandım. Dünya Kadınlar Günümüz kutlu, tüm kadınlar mutlu olsun.

Kenan Sofuoğlu (Milli motosikletçi): Her başarının arkasında kadınlar var. Türk sporunun başarısında kadınlarımız her zaman yer almıştır. Kadın sporcularımızın başarılarını gururla takip ediyorum. Kadınımıza şiddet, kabul edilebilir bir durum değil, bir insanlık suçudur. Hep birlikteysek daha güçlü ve başarılıyız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Taha Akgül (Milli güreşçi): Başta annem olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Milli bir sporcu olarak, kadınların da erkekler kadar spor dünyası içinde yer alması gerektiğini savunuyor ve kadına şiddete 'Hayır' diyorum.

Senin için hazırladığımız haberler