Kadın Tenisinde Uzun Soluklu İşbirliğinin 2024 Meyvesi: Enplus Kadınlar Masters Serisi

Orhan Gülek
10.05.2024 - 14:45 | Son Güncellenme: 10.05.2024 - 15:33

Türkiye Tenis Federasyonu’nun, bu yıl düzenleyeceği “Enplus Kadınlar Masters Serisi” tenis turnuvalarının tanıtım toplantısı, dolu bir içerikle, sade ama şık ve -özellikle Enplus’ın lezzetli kahve ikramlarıyla- katılımcıları tatmin eden bir organizasyon oldu.

Kadın Tenisinde Uzun Soluklu İşbirliğinin 2024 Meyvesi: Enplus Kadınlar Masters Serisi

AJANSSPOR-HABER

Dün anlamlı bir sponsorluk lansmanına davetliydim...

Türkiye Tenis Federasyonu’nun, bu yıl düzenleyeceği “Enplus Kadınlar Masters Serisi” tenis turnuvalarının tanıtım toplantısı, dolu bir içerikle, sade ama şık ve -özellikle Enplus’ın lezzetli kahve ikramlarıyla- katılımcıları tatmin eden bir organizasyon oldu...

Masters seviyesinde, üç ayrı turnuvadan oluşan serinin ilki 1-9 Haziran 2024 tarihleri arasında TTF İzmir Tenis Merkezi’nde, ikincisi 1-7 Temmuz 2024 arasında TTF Ankara Tenis Merkezi’nde, üçüncüsü 16-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde gerçekleşecek. Tenisseverler için kaçırılmayacak üç yeni fırsat!..

"Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen kadın sporcular kupayı kaldırmak için mücadele edecek"

Kadının toplumun geleceğinin şekillenmesinde önemli bir rolü olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, lisanslı 110.000 tenisçinin yarısını kadınların oluşturduğunu, federasyondaki kadın çalışan oranının ise %70’i bulduğunu vurgulayarak sözlerini sürdürdü. “Başarıya ulaşmak için elbette bizimle aynı pencereden bakan vizyonumuzun ortak olduğu paydaşlarla çalışmalarımızı yürütmemiz gerekmekte. Çalışmalarımızı yürütürken Enplus, federasyonumuz için çok önemli bir yol arkadaşı oldu, kadın tenisinin gelişimi için çok önemli etkinliklere imza attı. Bugün ise yepyeni bir serüvenin kapılarını yine birlikte aralıyoruz. Enplus Masters Kadınlar Serisi ile kadınların tenis sahnesindeki görünürlüğünü artırmaya yönelik yepyeni üç turnuvayı sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Seri kapsamında iki ulusal ve 1 uluslararası Master turnuvasında, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen kadın sporcular kupayı kaldırmak için mücadele edecek. Enplus'a kadınlarımızın tenis sahnesinde daha görünür olmasına imkan sağlayacak bu organizasyonlara verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyor, hepinizi bu üç organizasyonun heyecanını bizlerle birlikte yaşamaya davet ediyorum” yorumlarında bulundu.

"Dünya standartlarında sporcularımız var"

Enplus CEO’su Murat Hatipoğlu, "Sponsorluk sürecimizde Başkanımız Sayın Cengiz Durmuş’la çok güzel bir iletişimimiz oldu. İş birliğimizi daha istikrarlı, daha sürdürülebilir bir yapıda nasıl geliştirebileceğimizi düşündük. Bu sene itibariyle de önümüzdeki üç yıl için özel bir sponsorluk anlaşması yaptık. Her yıl İzmir, Ankara, İstanbul’da özel bir Enplus Kadın Masters Cup düzenleyeceğiz. Biz şirket olarak, 300’ü aşkın çalışanımızın %70’inin kadın olmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sayın Cengiz Durmuş’un tenise olan tutkusu ve konsantrasyonu ile Türkiye’de bu alanda gözle görülür bir hareketlenme ve gelişim olduğunu görüyoruz. Federasyonun, dünya 1 numarası olacak sporcular çıkarmaya, en iyi organizasyonları düzenlemeye dair hedefleri ve ciddi çalışmaları mevcut. Gerçekten dünya standartlarında sporcularımız var. Bu iş birliğimizi pekiştirmek için tenise dair çalışmalarda istikrarlı olmaya kararlıyız.” ifadelerinde bulundu.

Ayla Aksu: "Çağla Büyükakçay’ı rol model aldım"

Lansmana katılan milli tenisçi Ayla Aksu, "28 yaşındayım. 23 yıldır tenis oynuyorum. Kariyerimin 8 yılında milli takımda yer aldım; bunların beşi A Milli Takımdı. Geçen sene Enplus A Milli Kadın Takımımızın sponsoru oldu. Böyle sponsorluklar bizim için çok değerli. Kadın sporunu desteklediğiniz için teşekkür ediyoruz. Serana Williams ve Sharapova gibi kadın sporcuları izleyerek, onlar gibi güçlü bir kadın tenisçi olmak istiyorum diyerek bu spora başladım. Çağla Büyükakçay’ı rol model aldım. Enplus Masters Kadın serisinin de kadın tenisinin gelişmesinde ve büyümesinde çok büyük bir rolü olacağını düşünüyorum. Biz kadınlar olarak desteklenmeyi istiyoruz. Bize bu önemi verdikleri için Enplus’a çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Türk spor(cus)una -hele kadın sporcularımıza- verilen destekler, uzun soluklu, planlı, hedefli işbirlikleri beni heyecanlandırıyor, sürekli başarılara dair umudumu artırıyor... TTF Başkanı Cengiz Durmuş’un spordan yöneticiliğe taşıdığı alçakgönüllü ama tutkulu kişiliği ile faaliyet alanlarındaki istikrarlı başarıyla yetinmeyip, sporda başarı potansiyelini kararlılıkla destekleyen Enplus’un kurumsal kimliği birbiriyle örtüşüyor...

Bu tip etkinlikleri seviyorum; verilen desteğin içtenliğini de hissetmenizi sağlıyor... Enplus Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aykut Yavuz’a, CEO Murat Hatipoğlu’na keyifli sohbetleri, Pazarlama Yöneticisi Duygu Demirgil’e, Duygu Çokzehir ve Kerim Türkmen’e zarif, özenli ev sahiplikleri için teşekkürler... 

Senin için hazırladığımız haberler