Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde fikstür çekildi

İsa Kethüda
24.08.2021 - 13:53 | Son Güncellenme: 24.08.2021 - 13:55

Basketbol haberleri... Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonunun fikstür çekimi yapıldı. İşte detaylar...

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde fikstür çekildi

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonunun fikstür çekimi yapıldı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen fikstür çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan, TBF yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Kura çekiminde konuşan Ömer Onan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zorlu bir sezonu geride bıraktıklarını belirtti

"İki senedir pandemi ile çok ciddi mücadele ediyoruz"

"İki senedir pandemi ile çok ciddi mücadele ediyoruz." diyen Onan, "Çok zor günler geçiriliyor. Umudumuz bu sezon pandemi koşullarının biraz daha rahatlaması ve gündemimizden çıkması. Çok uzun zamandır seyircisiz oynuyoruz. Kulüplerimizin de maddi kayıpları oluyor. Bu sezona yüzde 50 seyirciyle başlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.


ING Basketbol Süper Ligi'nde finansal kriterlerin uygulandığını hatırlatan Onan, "Naklen yayın ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Pandemi şartları ve ekonomi bizi zorluyor. Mali denetim ve lisans talimatımızı uygulamaya ING Basketbol Süper Ligi'nde başladık. Belli bir disiplin altına alıp ayağımızı yorganımıza göre uzattığımızda sezon içinde kulüplerimizde eskiden olduğu gibi oyunculara para ödenememesi ve basketbolcuların bırakıp gitmesi durumlarının yaşanmadığını gördük. Herkes denk bütçelerini yaptı. Bunu da yavaş yavaş Kadınlar Süper Ligi'nde de uygulamak istiyoruz. Oyuncular, genel menajerler ve antrenörler için denk bütçeler önemli. Buna alıştıktan sonra işlerimiz daha rahat yürüyecek ve sıkıntılar olmayacak." diye konuştu.

"Herkes inşallah hedeflediği yerlerde bitirir"

İyi bir sezon geçirilmesi dileğinde bulunan Ömer Onan, "Herkes inşallah hedeflediği yerlerde bitirir. Sakatlığın olmadı, pandeminin gündemimizden çıktığı bir sezon oynamayı diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.


TBF Kadın Ligleri Direktörü Murat Tümer ise geride kalan sezonu sorunsuz tamamladıklarını aktararak, "Daha önce hiç yaşamadığımız ve savaşmayı birlikte öğrendiğimiz pandemi ortamına rağmen sizlerin büyük desteğiyle geçtiğimiz sezonu sorunsuz olarak tamamladık. Bu süreçte emeği geçen tüm kulüp temsilcilerine, idari ve teknik heyetlere ve sporcu kardeşlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Gerçekten çok zor günlerdi. Umarım yasaklamaları ve kısıtlamaları azaltarak sezonumuzu sorunsuz bir şekilde bitiririz. Tüm takımlarımıza sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyorum." şeklinde görüş belirtti.

İlk hafta eşleşmeleri


Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 2021-2022 sezonunda 14 takım mücadele edecek.

Ligin ilk haftasında oluşan eşleşmeler şöyle:


  • OGM Ormanspor-İzmit Belediyespor
  • Beşiktaş-Nesibe Aydın
  • Elazığ İl Özel İdare-Hatayspor
  • Bursa Büyükşehir Belediyespor-Antalya 07 Basketbol
  • Bellona Kayseri Basketbol-ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor
  • BOTAŞ-Galatasaray
  • Fenerbahçe-Çankaya Üniversitesi
Senin için hazırladığımız haberler