Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda kazanan...

12.03.2017 - 12:27 | Son Güncellenme: 12.03.2017 - 12:27

Antalya'da düzenlenen 2017 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda büyük usta Betül Cemre Yıldız, 12. kez şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan açıklamaya göre, Antalya'da bir otelde gerçekleştirilen organizasyona 44 ilden 104 sporcu katıldı.

Organizasyonda birinciliği, daha önce 11 kez bu başarıyı elde eden büyük usta Betül Cemre Yıldız kazandı. Şampiyonada Ebru Kaplan ikinci, uluslararası usta Ekaterina Atalık da üçüncü oldu.

Şampiyonada ilk üçe giren sporcular Türkiye'yi uluslararası turnuvalarda temsil etme hakkı kazandı.

Şampiyonada ilk hedefinin rekor kırmak olduğunu vurgulayan Yıldız, "Turnuva zorlu ve çekişmeli geçti. Favoriler beklemediğim şekilde puan kaybetti. Son tura kadar ikinci olduğumu düşünürken sürprizler oldu. Bu seneki şampiyonluk benim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

 "Milli takım havuzunu güçlendireceğiz"

Spor Genel Müdürlüğünün verilerine göre lisanslı kadın sporcu sayısında son üç yılda satrancın tüm spor branşlarını geride bırakarak Türkiye lideri olduklarını hatırlatan TSF Başkanı Gülkız Tulay, küçüklerde ve yıldızlarda dünyanın önde gelen federasyonlarından biri olduklarını belirtti.

Aynı başarıyı kadın satrancında da yakalamak istediklerini vurgulayan Tulay, şunları kaydetti:

"2017 yılında önceliğimiz daha fazla kadının bu spora katılımını sağlamak. Kadın satrancında 81 ilde daha güçlü olmak istiyoruz. Türk satrancı, kadın sporcularımızın dünya ve Avrupa başarıları ile taçlansın istiyoruz. Milli takım havuzumuzu güçlendireceğiz. Satrançta artık kadınlarımızın hedefleri daha büyük."  

Senin için hazırladığımız haberler