Kadınların pota derbisinde Fenerbahçe farkı
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
Kadınlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Safiport ezeli rakibi Galatasaray'ı rahat bir oyunla 74-56 mağlup ederek yenilgisizliğini sürdürdü. İşte detaylar...

- Haberin Kaynağı:
AJANSSPOR-HABER
Kadınlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Safiport, Galatasaray'ı 74-56 yendi. Metro Enerji Spor Salonu'nda oynanan derbide baştan sona sarı-lacivertlilerin üstünlüğü vardı.

Galatasaray karşısında 6-0’lık seri ile maça başlayan ev sahibi ekip ilk çeyreği 18-17 önde geçti. İkinci çeyrekte Amanda Zahui ve Alina Iagupova ile farkı açmaya başlayan Fenerbahçe devreyi 40-28 üstünlükle tamamladı.
Üçüncü çeyrekte toparlanan Galatasaray yeniden maça ortak olmaya çalıştı ve son periyoda 54-45 sarı-lacivertliler önde girdi. Bu bölümde tekrar farkı açan Fenerbahçe mücadeleden 74-56 galip ayrıldı.
Sarı-lacivertlilerde Iagupova 19, Williams 11, Alperi ve Zahui 11'er sayıyla oynadı.

Bu sonuçla yenilgisizliğini sürdüren Fenerbahçe Safiport ligde 3'te 3 yaparak yoluna devam etti. Galatasaray ise ilk mağlubiyetini yaşadı.
- Salon: Metro Enerji
- Hakemler: Yener Yılmaz, Kerem Yılmaz, Nazlı Çisil Güngör
- Fenerbahçe Safiport: Olcay Çakır Turgut 4, Iagupova 19, Mc Bride 10, Stokes 4, Williams 11, Şerife Alperi Onar 11, Zahui 11, Tuğçe Canıtez 4
- Galatasaray: Pelin Bilgiç 16, Merve Aydın, Williams 18, Steinberga 12, Krajisnik 7, Melis Gülcan 3, Gizem Başaran Turan, Sude Yılmaz
- 1. Periyot: 18-17
- Devre: 40-28
- 3. Periyot: 54-45
- Beş faulle çıkanlar: 37.40 Olcay Çakır Turgut (Fenerbahçe), 39.50 Williams (Galatasaray)





