Kadir Şeker serbest mi kaldı? Kadir Şeker kimdir?

Ali Bozkurt
09.10.2021 - 16:56 | Son Güncellenme: 09.10.2021 - 16:59

Sosyal medyyada gündeme gelen Kadir Şeker ismi merak edilmeye başlandı. Kadir Şeker kimdir, Kadir Şeker son hali, Kadir Şeker serbest mi kaldı gibi meraklar da sürüyor. İşte Kadir Şeker son dakika haberleri...

Kadir Şeker serbest mi kaldı? Kadir Şeker kimdir?

Özgür Duran 5 Şubat 2020'de Konya'da bıçaklanarak öldürüldü. Olayın faili Kadir Şeker (d. 17 Şubat 2000), parkta Duran'ın şiddet uyguladığı sevgilisi Ayşe Dırla'yı kurtarmak için aralarına girdiğini ve bu nedenden ötürü bıçaklanmanın yaşandığını öne sürdü. Şeker 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. İşte gündeme gelen Kadir Şeker hakkında tüm detaylar...

5 Şubat 2020'de Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda, Antalya'dan Konya'ya gelip yerleşen sevgililer Ayşe Dırla ve Özgür Duran arasında evde tartışma çıktı. O sırada üniversite sınavına hazırlanan ve kütüphaneden çıkan Kadir Şeker ise olanları engellemek için araya girdiği sırada elindeki bıçağı Özgür Duran'ın kalbine sapladı. Bıçaklanma sonucunda Duran hayatını kaybetti.

Kadir Şeker olayın ardından tutuklandı. Şeker hakkındaki dava 14 Ekim 2020 tarihinde karara bağlandı. Mahkeme heyeti Kadir Şeker'in suçunu “kasten adam öldürme” olarak değerlendirerek önce müebbet hapis cezası verdi. Buna karşın "haksız tahrik" hükümleri uygulanarak ceza 15 yıla indirildi, iyi hal indirimi ise cezayı 12 yıl 6 aya düşürdü.[3] Şeker'in avukatları, Nisan 2021'de Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nin onayladığı ceza kararının bozulması ve tahliye için Yargıtay'a başvurdu.

 Konya'da bebe bisküvisi içerisine saklanmış halde 900 gram eroin ile yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Kadir Şeker dosyasının bir numaralı tanığı Ayşe Dırla (36) ve cezaevinde evlendiği eşi Murat Hanlı (27), 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Senin için hazırladığımız haberler