Kadir Topbaş hayatını kaybetti!

13.02.2021 - 16:26 | Son Güncellenme: 13.02.2021 - 16:43

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kadir Topbaş sevenlerini üzdü. İstanbul'da bir dönem Büyükşehir Belediye başkanlığı yapan Kadir Topbaş uzun süredir tedavi görüyordu. Peki Kadir Topbaş'ın ölüm sebebi nedir ve kaç yaşında hayatını kaybetti? Kadir Topbaş'ı tanımayanlar ise Kadir Topbaş kimdir ve kiminle evli gibi aramalar yapıyorlar. Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş öldü mü ve ne zaman öldü? İşte tüm detaylar...

Kadir Topbaş hayatını kaybetti!

Kadir Topbaş, Nisan 2004 yılında başladığı İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı görevinden 22 Eylül 2017'de istifa etmişti. Uzun süre önce Koronavirüse yakalanan ve tedavi altında olan Kadir Topbaş, bugün (13 Şubat 2021) hayatını kaybetti.

Annesinin savaş yılları boyunca bulunduğu Artvin ilinin Yusufeli ilçesinde bağlı Altıparmak köyünde 1945 yılında doğan Topbaş, henüz üç aylıkken İstanbul'a geldi. 76 yaşında olan Kadir Topbaş, 2017 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını da bırakmıştı.

Kadir Topbaş orta öğrenimine Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Doktora tezini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” başlığıyla tamamladı.

Bir dönem serbest mimar olarak çalışan Kadir Topbaş,  1994–1998 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın da o zamanlar danışmanlığını yapıyordu.  Danışmanlığı süresince, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkıları oldu.

Kadir Topbaş'ın istifa ettiği an

Ekrem İmamoğlu ve Kadir Topbaş'ın buluşma anı

Senin için hazırladığımız haberler