Galatasaray'da Dursun Özbek, Başkan Adayı Olacak Mı? Erden Timur, Abdurrahim Albayrak

Salim Manav
01.04.2022 - 16:36 | Son Güncellenme: 01.04.2022 - 16:44

Galatasaray'da seçim öncesi Ahmet Yüce Ocaklı, Erden Timur gibi isimlerin içinde yer aldığı bir liste önerisiyle Dursun Özbek'in aday olması için ısrar devam ediyor. Detaylar haberimizde...

Galatasaray'da Dursun Özbek, Başkan Adayı Olacak Mı? Erden Timur, Abdurrahim Albayrak

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da başkanlık seçim öncesi adaylık başvurusuna 1 hafta kalırken eski başkan Dursun Özbek'e aday olması için baskı devam ediyor.

Galatasaray'da 30 Nisan'daki seçim öncesi Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu adaylıklarını açıkladı. 

Özbek'e bir ziyaret daha

Eski başkanlardan Ünal Aysal, listesini hazırladıktan sonra dışarıdan Hamamcıoğlu'na desteğe karar verirken bir başka eski başkan Dursun Özbek'e baskı devam ediyor. Yeniden adaylığı düşünmediğini çevresindekilere ileten Özbek'e bir ziyaret daha oldu.

Sürpriz Abdurrahim Albayrak önerisi

Dursun Özbek'e Erden Timur'un, Ahmet Ocaklı gibi isimlerin içinde bulunduğu bir liste önerildi. Bu ekipte Abdurrahim Albayrak'ın da Sportif A.Ş'de görev yapabileceği belirtildi. Ama Dursun Özbek henüz adaylık için somut bir adım atmadı. Özbek tavrını net bir şekilde koruyor.

Dursun Özbek döneminde neler oldu? 

Galatasaray'da 2015-2018 yılları arasında başkanlık görevini yürüten Dursun Özbek, Duygun Yarsuvat yönetiminde de yer almıştı. Özbek, 2 yıl 8 aylık görev döneminde futbolda 5 kupa kaldırdı. Göreve gelmesinden günler sonra 2014-2015 sezonu Süper Lig şampiyonluğunu yaşayarak, 4. yıldızın kazanılmasına şahitlik eden Özbek, futbol takımının aynı sezon Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde etmesinin de mutluluğunu yaşadı. Dursun Özbek döneminde sarı-kırmızılı futbol takımı, 2016 ve 2017 yılları TFF Süper Kupa ve 2015-2016 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarının da sahibi oldu.

İlgini Çekebilir
TFF Başkanı Nihat Özdemir bile yasadan bihaber!
Habere Git

2018'de seçimi kaybetti

Özbek, 2018'de erken seçime gitmiş ve yarışı kaybetmiş ve koltuğunu Mustafa Cengiz'e kaptırmıştı. Mayıs 2021'de aday olmayan Dursun Özbek geçen süreçte sessizliğini korudu. Dursun Özbek mayıs ayında yapılması planlanan seçimlerde aday olacak.

Senin için hazırladığımız haberler