Kaf Kaf Avrupa şampiyonluğunun kıyısından döndü

09.05.2021 - 20:53 | Son Güncellenme: 09.05.2021 - 21:12

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi finalinde İspanyol Burgos'a diş geçiremedi. Temsilcimiz, bu hüsranı ilk kez yaşamıyor. İşte detaylar...

Kaf Kaf Avrupa şampiyonluğunun kıyısından döndü

AJANSSPOR - HABER

Temsilcimiz Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi Finali'nde İspanyol Burgos takımına 64-59'luk skorla mağlup oldu. Finale giden yolda Avrupa devlerini birer birer turnuvanın dışına iten İzmir ekibi, final günü Burgos'a yenişemeyince parkede aradığını bulamadı.

Serbest atışlar kupaya mal oldu!

Rakip Burgos'a karşı hem daha yüzdeli 3 sayı, hem de daha iyi 2 sayılık atış yapan Pınar Karşıyaka, serbest atış çizgisinde Burgos kadar faal olamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. 16 serbest atışın 10'unu sayıya çeviren Kaf Kaf, serbest atış çizgisinden 14 atış yapan rakibinden geride kaldı.

 

İki takımda 59 kez 2 sayılık atış denerken; Burgos'un şutörleri, temsilcimizden 6 kez daha fazla 3 sayı girişiminde bulundu. Ancak, Burgos sadece 6 kez 3 sayı atışı yapabildi. Pınar Karşıyaka ise, 20 atıştan 5'ini 3 sayıya çevirdi. Bu sonuçla birlikte, Karşıyaka son 10 yıl içerisinde ikinci final mağlubiyetini yaşadı.

Karşıyaka'nın makus talihi tekerrür etti

Bugün, Rusya'nın Novgorod kentinde İspanyol Burgos'a mağlup olan takımımız, 2012-13 sezonunda EuroChallange finaline çıkmış; finalde Rus rakibi Krasnye Krylla'ya boyun eğmişti. 8 yıl sonra bu kez FIBA Şampiyonlar Ligi'nde final gören ekibimiz, finalde yine aynı kabusu gördü.

Senin için hazırladığımız haberler