Kaf Kaf Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle döndü

27.10.2020 - 23:52 | Son Güncellenme: 27.10.2020 - 23:52

Pınar Karşıyaka, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi F Grubu'ndaki ilk maçında, RETABet Bilbao'yu deplasmanda yendi.

Bertan ERMAN / AJANSSPOR

2 sezon sonra Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne geri dönen Pınar Karşıyaka, F Grubu'ndaki ilk maçında Bilbao'nun konuğu oldu. 

Maçın ilk dakikalarında her iki takım da tutuk bir başlangıca imza attı. Ancak Pınar Karşıyaka, Aaron Jones'un basketiyle başlayan Bilbao'ya karşın Metecan Birsen'in çift yönlü oyunuyla etkili oldu. Akabinde Raymar Morgan'dan da sayılar bulan Kaf Kaf, 8-0'lık bir seriyle öne geçerken farkı 6 sayıya çıkarttı. (2-8, 5.59) Bask ekibi, temsilcimize karşı bulduğu 3 sayılık basketlerle yaklaşmaya çalışıp skorda 19-19'luk eşitliği sağlasa da, çeyreğin bitimine 6 saniye kala Amath M'Baye'ye faul yapıldıç M'Baye çizgide hata yapmadı. Kalan sürede iyi defans yapan Pınar Karşıyaka, ilk 10 dakikayı 21-19 önde tamamladı. 
 
Önce tutukluk sonra geri dönüş
 
İkinci çeyreğe hızlı başlayan Yeşil Kırmızılılar, bir dakika geçmeden farkı bir kez daha 6 sayıya yüksetti. (19-25, 9.06) Fakat temsilcimiz, ribaundlarda sorunlar yaşadı ve bazı faul problemine girdi. Bunu iyi değerlendiren RETABet Bilbao, skorda üstünlüğü eline geçirdi. Ancak oyundan kopmayan Pınar Karşıyaka, Semih Erden'in basketiyle çeyreğin son 10 saniyesine girilirken skora denge getirse de, bitime 3 saniye kala Reyes ile 3+1 sayılık katkı alan Bilbao, devre arasında soyunma odasına 46-42'lik üstünlükle gitti. 
 
Üçüncü çeyrekte Ondrej Balvin ile etkili olan Bask ekibi, farkı 6 sayıya kadar çıkarsa da, çeyreğin son 3 dakikasında Pınar Karşıyaka yeniden toparlandı. D.J. Kennedy'nin son saniye basketi sonrasında farkı 1 sayıya düşüren Kaf Kaf, son 10 dakikaya 63-62 geride girdi.
 
Dördüncü çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, temsilcimiz Yunus Emre Sonsırma'nın çabalarıyla farkı belli bir aralıkta tutulmasını sağladı. Daha sonra D.J. Kennedy'nin serbest atış isabetleri, Yeşil Kırmızılılar'ı 68-67 öne geçirdi. (7.28) Daha sonra kısa bir seri yakalayan Kaf Kaf, farkı 5 sayıya kadar yükseltti. Heyecan dolu son anlarda skordaki üstünlüğünü korumayı başaran Pınar Karşıyaka, mücadeleden 81-72 galibiyetle ayrıldı.
 
Bu sezonki Avrupa macerasına galibiyetle başlayan Yeşil Kırmızılılar'da Amath M'Baye, 17 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, D.J. Kennedy ise yaklaşık 34 dakika sahada kalıp 10 sayı ve 11 ribaundla double double yaptı. Bilbao'da Ondrej Balvin 14 sayı ve 10 ribaund kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler