Tolunay Kafkas, Okan Buruk'un Yusuf Demir Eleştirilerine Yanıt Verdi

İsa Kethüda
19.09.2022 - 10:36 | Son Güncellenme: 19.09.2022 - 10:45

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Yusuf Demir eleştirilerine yanıt verdi. İşte detaylar...

Tolunay Kafkas, Okan Buruk'un Yusuf Demir Eleştirilerine Yanıt Verdi

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk ve milli takım tercihini Avusturya'dan yana kullanan genç yıldız Yusuf Demir hakkında da konuştu.

"Biz Yusuf Demir'i davet ettik, elimizde yazılar var"

Skorer'den Nergis Aşkın'a konuşan Kafkas, "Galatasaray’ın Rapid Wien’den aldığı 19 yaşındaki futbolcu Yusuf Demir hakkında konuşan Kafkas, "Yusuf ile ilgili özellikle genç milli takımlarda gerekli girişimleri, ben isim de vererek söyleyeyim, Nedim hoca, Güngör hocamız ilgilendik. Biz kendisini davet ettik, elimizde yazılar var. Bunu konuşurken dikkatli konuşmak lazım. 

"Kullandığı kelimeleri bilerek konuşmak lazım"

Ben Ümit Milli Takım teknik direktörü olduğum zaman Yusuf Demir, Avusturya Ümit Milli Takımı’nda forma giymişti. Bizim Yusuf Demir'i Ümit Milli Takımı’na almamız söz konusu değildi prosedür gereği. Yusuf Demir bir tercih yapması gerekiyordu A Milli Takım için. Ya bizi seçecekti ya da Avusturya Milli Takımı’nı. Aralara başka insanlar girip başka şeyler söylediği zaman işin boyutları başka tarafa gidiyor. Okan Buruk benim arkadaşım. Kullandığı kelimeleri bilerek konuşmak lazım bu işlerde bu kadar söyleyeyim.

"Yusuf Demir için elimizden geleni yaptık"

İleri giderse onun da cevabını ben veririm. Çünkü buradaki genç milli takım hocaları ve biz çok emek sarf ediyoruz ve az imkanlar ile bu işi yapmaya çalışıyoruz. Onun için doğru konuşmak, doğru bilgiler vermek lazım. Ben saygı duyuyorum. Yusuf Demir Avusturya Milli Takımı’nı seçmiş olması onun tercihi ama biz Yusuf Demir ile ilgili gerekli özeni gösterdiğimizi düşünüyorum Hoffenheim'da çok önemli bir oyuncu var. O da Alman milli takımlarında oynuyor. Kendisiyle gidip konuşacağım. Gelmesi için elimden geleni yapacağım. Yusuf Demir ile ilgili hocaların bana söylediği eksik bırakılmış bir şey yok. Başka oyuncular konusunda belki olmuş olabilir ama Yusuf Demir için elimizden geleni yaptık" dedi.

Ne olmuştu?

Okan Buruk, Avusturya Milli Takımı'nı tercih ettiği için yabancı statüsünde oynayan Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynaması gerektiğini söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a milli ambargo!
Habere Git

Okan Buruk: "Milli takım tercihinin nasıl olduğu da açık değil"

"Yusuf Demir çok yetenekli ve kaliteli bir futbolcu." diyen Buruk, 19 yaşındaki hücum oyuncusuyla ilgili, "Keşke Yusuf'u Türk olarak oynatabilsek. Türk bir ailenin, her şeyiyle Türk olan bir çocuğu. Milli takım tercihinin nasıl olduğu da açık değil. Biz mi onu tercih etmedik, o mu bizi tercih etmedi çok açık değil. Her şeyiyle Türk olan bir futbolcunun Türkiye'de Türk statüsünde oynaması gerekiyor. Belki önümüzdeki sene veya yakın zamanda değişebilir. Özellikle Türk pasaportu olan, bizden olanların yabancı statüsünde oynaması bize garip geliyor." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler