Kahramanmaraş koronavirüs vaka, ölü ve tedavi edilen hasta sayısı kaç?

31.03.2020 - 21:57 | Son Güncellenme: 31.03.2020 - 21:59

Kahramanmaraş'da koronavirüs vaka sayısı kaç? Ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs için vatandaşlar Kahramanmaraş vaka ölüm tedavi sayısını merak ediyor. Vatandaşlar, il il corona virüsü vaka sayısı araştırmaları yapıyor. Peki Kahramanmaraş'da koronavirüs hasta sayısı kaç tane? İşte detaylar…

Kahramanmaraş koronavirüs vaka, ölü ve tedavi edilen hasta sayısı kaç?

Kahramanmaraş koronavirüs vaka sayısı haberimizde.. Türkiye, yeni tip koronavirüse karşı önlem almaya devam ediyor. Öte yandan vaka sayısı ise yükselerek devam ediyor. Vatandaşlar ise il il corona virüsü vaka sayısı araştırmalarını sıklaştırdı. Peki Kahramanmaraş'da koronavirüs hasta ölü ve iyileşen tedavi sayısı kaç tane? işte Kahramanmaraş corona vaka sayısı

Kahramanmaraş nüfusu:

Nüfus: 1,128 milyon

3 NİSAN 2020

Kahramanmaraş vaka sayısı: 128 

4 Nisan 2020

Kahramanmaraş vaka sayısı: 28

14 NİSAN 2020

Afşin Belediyesince kurulan atölyede, gönüllülerin de desteğiyle üretilen tıbbi maskeler resmi kurumlara ve vatandaşlara ücretsiz dağıtılmaya başlandı.

Belediyenin kültür merkezi binasında kurulan atölyede, baskısı yapılan maskeler, gönüllü kadınların ellerinden geçerek kullanıma hazır hale getiriliyor. İlk üretimi gerçekleştirilen maskeler, beşerli ambalajlanıp halka dağıtılmaya başlandı.

Ayrıca maskelerin, ilçedeki resmi kurumlara, bankalara, eczanelere ve vatandaşların yoğun kullandığı alanlara toplu olarak verilip halka dağıtılması sağlanacak.

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, devletin maske desteğine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

29 NİSAN 2020

Kahramanmaraş'ta korona virüs tedbirleri kapsamında yaptığı denetimler devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent merkezinin farklı noktalarında vatandaşları sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıyor. Ekipler, sokağa çıkmaları yasak olan 20 yaş ve altı ile 65 yaş üzeri vatandaşları tespit etmek için kimlik kontrolleri yapıyor.

Kahramanmaraş Valiliğinin belirlediği kurallara uymayanlar hakkında 392 lira idari para cezası yazılıyor.

27 MAYIS 2020 KAHRAMANMARAŞ KORONAVİRÜS VEFAT SAYISI

Vefat Sayısı: 8

4 Agustos 2020

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'un başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'de yapılan toplantıda koronavirüs önlemlerine ilişkin bir dizi kararlar alındı. Kontrollü sosyal hayat döneminde koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için tedbirlere riayet edilmesinin elzem olduğu vurgulanan toplantıda, il genelinde taziye ziyaretlerinin yasaklandığı bildirildi. Vali Çoşkun,  "Toplu taziye geleneğinin olduğu ilimizde; taziye evlerinde, evlerde ve açık-kapalı alanlarda, taziye yapılmamasına, ayrıca bu hususa ilişkin cami ve belediye hoparlörleri ile kolluk araçlarından ilçelerimizde günde en az 1 kez 'Kıymetli hemşerilerimiz, salgın tehlikesi devam etmektedir. Yapılan tespitlerde salgının taziyelerden daha fazla yayıldığı anlaşılmıştır. Taziyelerimizin salgın döneminde toplu şekilde hiçbir ortamda yapılmaması kararı alınmıştır. Cenabı Allah tüm geçmişlerimize rahmet eylesin' şeklinde anons edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir." kararı aldı.

Senin için hazırladığımız haberler