Kaka’dan derbi öncesi Milan paylaşımı

21.02.2021 - 17:33 | Son Güncellenme: 21.02.2021 - 17:42

Son dakika haberleri... AC Milan’ın efsane 10 numarası Kaka, Inter-Milan derbisi öncesi sosyal medyadan eski kulübünü destekleyen nitelikte bir paylaşımda bulundu. İşte detaylar...

Kaka’dan derbi öncesi Milan paylaşımı

AJANSSPOR-DIŞ HABER

2003 yılından 2009 yılına kadar San Siro’da AC Milan formasını terletmiş Brezilyalı orta saha Kaka, derbi öncesi eski kulübüne destek mesajı yolladı. Kaka, eski kulübünün şampiyonluk için savaşmasının harika olduğunu belirterek, “Bir futbol hayranı olarak, şampiyonluğa değer bir derbi görmek çok zevkli olacak. Kırmızı siyahlı ekibin taraftarı gibi her zaman Milan’ın yanındayım.” ifadelerini kullandı. 

Ballon d’Or dahil onlarca zaferi var

Kaka Leite’nin 13 yıllık futbol kariyerine sığdırdığı tam 30 başarısı bulunuyor. Onun için, 2006 - 2007 yıllarında dünyanın en değerli futbolcusu tanımında bulunabiliriz. Nitekim, 2007 yılında düzenlenen Ballon d’Or etkinliğini kazanması, Şampiyonlar Ligi’nde gol kralı olması ve 3 yıl arka arkaya Serie A’nın en iyi oyuncusu seçilmesi yabana atılacak başarılar değil. 

2003 yılında Brezilya’nın Sao Paolo ekibinden 8,5 milyon Euvro’ya transfer edilen Kaka, 6 yıl boyunca Milan’da oynadıktan sonra İspanyol ekibi Real Madrid’e transfer olmuştu. O dönem için astronomik sayılacak bir rakamla, 67 milyon Euro bedelle Real Madrid’in yolunu tutan Kaka, La Liga’da 85 maça çıkıp 23 gol atarken, 26 asist katkısında bulunmuştu. 

Milan’a yeniden dönse de başarılı olamadı

4 yıl boyunca La Liga’da forma giydikten sonra tekrar İtalya’ya geri dönen Kaka, 1 yıl boyunca Milan’ın formasını terletti. O yıl etkileyici bir performans ortaya koyamamasından ötürü Amerika’nın yolunu tuttu ve 3 yıl süreyle Orlando City kulübünde futbola devam etti. 

161 gol, 147 asistlik dev kariyer

Senin için hazırladığımız haberler