"Kalan maçlar Erzurum'da oynansın"

09.04.2020 - 15:24 | Son Güncellenme: 09.04.2020 - 15:32

Çaykur Rizespor sportif direktörü Yılmaz Bal, yayıncı kuruluşun maçlar başlayana kadar ödeme yapmaması konusunu değerlendirdi. COVID-19, Rizespor'u nasıl etkiledi? Bu süreçte futbolcuların psikolojisi nasıl? Mali açıdan ne durumdalar? Yılmaz Bal, konuştu.

"Kalan maçlar Erzurum'da oynansın"

Koronavirüs salgını sebebiyle kulüpler mali açıdan zor bir duruma düşecek. Yayıncı kuruluş gelirleri de COVID-19 kadar Türkiye'de kulüpleri etkileyecek. Çaykur Rizespor'da sportif direktör Yılmaz Bal, süreci en az hasarla atlatmak istediklerini vurguladı. Rizespor'da futbolcular tedirgin mi? Bu süreçte ayrılmak isteyen oldu mu? Mali açıdan neler yapıyorlar? Yılmaz Bal, açıkladı.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Yılmaz Bal'ın açıklamaları dikkat çekici. İşte o açıklamalar:

Yılmaz Bal: "Futbolcularımız birkaç gün sonra tesiste çalışabilecek"

-Koronavirüs günlerinde sosyal izolasyonu nasıl sağlıyorsunuz?

Sürekli evdeyiz. Ortalık çok karışık. Herkes evinde kalmalı. Futbolcularımız evlerinde çalışıyor. Birkaç gün sonra tek başına gelip tesiste koşu antrenmanı yapabilecekler.

Yılmaz Bal: "Yabancı futbolcularımız hiçbir sıkıntı çıkarmadı"

-Yabancı oyuncular tedirgin mi? Bu süreçte ayrılmak isteyen oldu mu?

Yabancı oyuncularımız Rize'de bulunmaktan çok memnun. Yeni gelen ve ailesi yanında olmayan oyuncularımız var. Ona rağmen sıkıntı çıkarmıyorlar. Futbolcularımız ihtiyaç dışında dışarıya çıkmasın diye uyardık. Oumar'ın bağları kopmuştu. O da güvenli bir şekilde Rize'de. Herhangi bir sıkıntımız yok. Sürecin geçmesini bekliyoruz.

Yılmaz Bal: "Liglerin haziran ayında başlayacağını düşünmüyorum"

-Türkiye'de ligler ne zaman oynanmalı?

Büyüklerimiz bir açıklama yaptı. Ama ben liglerin haziran ayında başlayacağını düşünmüyorum. Bana göre Haziran ayı zor. Güvenli bir ortamın oluşması için bu sürenin yeterli olduğunu sanmıyorum. Haziran sonu, temmuz başı bence ligler başlar.

Yılmaz Bal: "Lig oynanacaksa güvenli bir ortam lazım"

-Futbolcuları bekleyen sakatlık tehlikesi için ne düşünüyorsunuz?

Haziran ya da Temmuz ayında liglerin oynanması elbette sakatlıkları da getirebilir. Eğer bu lig oynanacaksa güvenli bir ortamda olması lazım. Deplasmanda mı olacak? Takımlar hazırlığı nerede yapacak? 3-4 hafta gerekiyor. Bunun için bir ön hazırlık yapılması gerek.

"Kalan maçlar Erzurum, Afyon gibi yerlerde oynanabilir"

-Maçlar Antalya'da oynanmalı fikrine Rizespor'un bakış açısı nedir?

Antalya'da maçların oynanması fikrini Rıza Çalımbay'dan önce ben dile getirmiştim. Başkanımıza da söylemiştim. Ama o zaman yapılabilirdi. Artık uygun değil. Erzurum, Afyon gibi sezon başı kamp yapılan yerlerde olabilir.

Yılmaz Bal: "Önümüzü göremiyoruz"

-Koronavirüs sürecinde yayıncı kuruluş ödeme yapmayacak. Bu süreç sizi nasıl etkileyecek?

Yayıncı kuruluş kulüplere ödeme yapmayacak. Bu bilgi bize de geldi. Biz de Rizespor olarak tüm kulüpler gibi etkileneceğiz. Önümüzü göremiyoruz. Soru işaretleri var. Birçok sorunun cevabını kimse kestiremiyor. Kalan maçlar ne şekilde oynanacak? Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz mali açıdan biraz daha şanslıyız. Mali duruma çekidüzen verdik. Elbette biz de etkileneceğiz. Süreci en az hasarla atlatmak istiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler