Kalbi böyle güzel bir insan!

02.01.2021 - 09:19 | Son Güncellenme: 02.01.2021 - 09:32

Tüm Türkiye Galatasaraylı Omar Elabdellaoui'nin yaşadığı talihsiz kaza sebebiyle büyük üzüntü yaşadı. Norveçli futbolcunun sağlık durumu kaza gününe göre daha iyi. Sosyal medyada paylaşılan ambulans fotoğrafı yürek burkarken hasta haklarının ihlal edilmesi de isyan ettirdi. Omar'ın bu duruma cevabı ise yürekleri dağladı.

Kalbi böyle güzel bir insan!

Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui yılbaşı gecesi çocuklarını eğlendirmek amacıyla havai fişekle yeni yılın gelişini kutlamak istemişti. Talihsiz bir kaza sonucu patlayan havai fişek yüzüne ve gözlerine zarar verdi. 

Norveçli futbolcuya ilk müdahale ambulansta yapılırken, bu sırada Omar'ın fotoğrafı çekilip sosyal medyada paylaşıldı. Kulüp bu konuyla ilgili hukuki işlem başlatıldığını ve sürecin takipçisi olacağını bildirdi.

Tüm kamuoyu bu fotoğrafı çeken ve sızdıran kişiye haklı olarak tepki gösterdi. Durum sonrasında hastanede tedavi altında olan Omar'a da anlatıldı.

Milli Gazetede'den Uğur Şenpire'nin haberine göre Omar, fotoğrafı çeken kişi hakkında bir işlem başlatılmamasını çünkü bu sebeple işini kaybebileceğini söyledi. 

Omar'ın böylesine hassas düşünmesi herkesi duygulandırdı. Norveçli futbolcuyu yakından tanıyanlar da "Orada değildik ama kesin böyle demiştir" cevabını verdi. Tecrübeli futbolcunun böylesine güzel bir kalbi olduğu ifade edildi.

Ne gerekiyorsa yapacağız

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Omar ile ilgili duygusal açıklamalarda bulundu. Terim, "Denecek şey büyük geçmiş olsun. Allah canını bağışlamış. Omar bizim için çok kıymetli. Kendisiyle görüştüm. İkimiz de biraz daha duygusallaştık. Galatasaray olarak Omar için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Omar'ın tedavisini gerçekleştiren Profesör Doktor Vedat Kaya, başarılı futbolcuyla ilgili dün yaptığı açıklamada, "Gözünde oluşan termal kimyasal bir travma. Biz gerekli tüm müdahaleleri yaptık, o bölgeyi temizledik. Sol gözü diğerine göre daha hasarlı. Önümüzdeki süreçte yapılacak tedaviyle daha iyi duruma geleceğini umuyoruz. Görme yetisi var ama ilerleyen dönemde gidişatı nasıl olur şu anda bir şey söylemek zor. Bir ufak leke yüzünden görme değişebilir, ertesi gün o lekeyi temizlerseniz artabilir" sözlerini kullanmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler