İsviçre-Kamerun: 1-0 (Maç Sonucu-Özet)

İsa Kethüda
24.11.2022 - 14:29 | Son Güncellenme: 24.11.2022 - 16:17

2022 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda İsviçre, Al Janoub Stadı'nda karşılaştığı ve Kamerun'u mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve karşılaşmadan detaylar.

İsviçre-Kamerun: 1-0 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda İsviçre, Al Janoub Stadı'nda karşılaştığı Kamerun'u 1-0 mağlup etti.

Embolo attı, gole sevinmedi

İsviçre'ye galibiyeti getiren golü 48. dakikada Breel Embolo kaydetti. Kamerun asıllı olan Embolo, İsviçre formasıyla Kamerun'a attığı gol sonrası sevinmedi. Milli Takım ile 60. karşılaşmasına çıkan 25 yaşındaki golcü oyuncu 12 gol ve 14 asist ile oynadı.

Daha önce milli takıma seçilmesiyle ilgili bir açıklama yapan Embolo, "Anavatanım hakkında çok az şey hatırlıyorum ama ailem ve arkadaşlarımla hala iletişim halindeyim. Eve her geldiğimde sanki her şeyi biliyormuşum gibi oluyor. Babam hala orada yaşıyor. Bugün kendimi yüzde 60-70 İsviçreli hissediyorum. Kesinlikle Kamerunlu hissettiğimden daha fazla. Burada hoş karşılandığımı hissettim" ifadelerini kullanmıştı.

Asist Xherdan Shaqiri'den

Breel Embolo'nun attığı golde asist Xherdan Shaqiri'den geldi. İsviçreli oyuncu, milli takımın son 4 büyük turnuvada (Dünya Kupası + EURO) attığı 24 golün yarısına katkıta bulundu (8 gol ve 4 asist).

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek yönetiminden 900 milyon TL'lik ödeme
Habere Git

Tanıdıklar forma giydi

Kamerun'da Beşiktaş'ın kanat oyuncusu Kevin N'Koudou ve eski golcüsü Vincent Aboubakar, 75. dakikada oyuna dahil oldu. İsviçre'de ise Galatasaray'ın forvet oyuncusu Haris Seferovic, 72. dakikada golü atan Breel Embolo'nun yerine oyuna girdi.

Puan durumu

2022 Dünya Kupası G Grubu
1- İsviçre: 3
2- Brezilya: 0
3- Sırbistan: 0
4- Kamerun: 0

G Grubu'nda 28 Kasım Pazartesi günü Brezilya - İsviçre ve Kamerun - Sırbistan karşılaşmaları oynanacak.

İlgini Çekebilir
Resmi görüşmeler başladı! Sözleşmesi uzuyor...
Habere Git

Maçtan dakikalar

2022 FIFA Dünya Kupası'nda İsviçre, G Grubu'ndaki ilk maçında Kamerun'u 1-0 mağlup etti.

Al Janoub Stadı'ndaki maçta İsviçre topa daha çok sahip olma düşüncesiyle oyuna başladı. Kamerun ise hızlı ataklarla etkili olan taraftı.

Afrika temsilcisi 10. dakikada Ekambi ve 14. dakikada Choupo-Moting ile çok net iki fırsattan yararlanamadı.

İsviçre ikinci yarıya hızlı başladı. 48. dakikada sağ kanatta topla buluşan Shaqiri'nin altı pas önüne yerden gönderdiği topa boş pozisyondaki Embolo gelişine vurdu ve fileleri havalandırdı: 1-0.

İkinci yarıda maçta tempo çok fazla yükselmedi. İsviçre oyunun kontrolünü elinde tutarken, Kamerun'a beraberlik için fazla şans tanımadı. İsviçre, Seferovic ile 90+5. dakikada net bir fırsatı kullanamadı.

Maçtan detaylar

Stat: Al Janoub

Hakemler: Facundo Tello, Ezequiel Brailovsky, Gabriel Chade (Arjantin)

İsviçre: Sommer, Widmer, Elvedi, Akanji, Rodriguez (Dk. 90 Eray Cömert), Freuler, Xhaka, Sow (Dk. 71 Frei), Vargas (Dk. 81 Rieder), Shaqiri (Dk. 71 Okafor), Embolo (Dk. 72 Seferovic)

Kamerun: Onana, Nkoulou, Fai, Castelletto, Tolo, Anguissa, Gouet, Hongla (Dk. 68 Ondoua), Ekambi (Dk. 74 Nkoudou), Mbeumo (Dk. 81 Ngamaleu), Choupo-Moting (Aboubakar)

Gol: Dk. 48 Embolo (İsviçre)

Sarı kartlar: Dk. 36 Fai (Kamerun), Dk. 64 Elvedi, Dk. 83 Akanji (İsviçre)

Infantino'dan Roger Milla'ya plaket

İsviçre ile Kamerun arasında oynanan karşılaşma öncesinde FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupalarının en yaşlı golcüsü unvanını sahip Kamerunlu Roger Milla'ya plaket verdi.

Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı Samuel Eto'o ile birlikte maç öncesi sahaya çıkan 70 yaşındaki Milla, Infantino'nun elinden plaketini aldı.

Al Janoub Stadı'ndaki karşılaşmayı 39 bin 89 taraftarın izlediği açıklandı.

Senin için hazırladığımız haberler