Kamerun’da davetiye krizi! Choupo-Moting…

22.03.2021 - 23:02 | Son Güncellenme: 22.03.2021 - 23:05

Son dakika haberleri… Bayern Münih’in sezon başında PSG’den bedelsiz kadrosuna kattığı Choupo-Moting, Kamerun’da meydana gelen skandal olayın baş aktörü oldu. Afrika Uluslar Kupası Elemeleri’nde bu hafta Yeşil Burun Adaları’yla karşılaşacak olan Kamerun, Choupo-Moting’i bir karışıklık nedeniyle kadroya dahil edemedi. İşte detaylar…

Kamerun’da davetiye krizi! Choupo-Moting…

AJANSSPOR - HABER

2020 Ekim ayında PSG’den Bayern Münih’e transfer olup; bu yıl ki performansıyla sık sık adından söz ettiren Eric Maxim Choupo-Moting, ülkesi Kamerun’da krize neden oldu. Yeşil Burun Adaları maçı öncesi aday kadroda yer alan futbolculara online ortamda davetiye yollandı. Ancak, Choupo-Moting’e yollanacak davetiye; Bayern Münih veya futbolcuya değil, Kamerun Futbol Federasyonu’nun mail hesabına yollandı. Hal böyle olunca, Kamerunlu oyuncunun davetiyeden haberi olmadı. FIFA’nın tanıdığı süre de dolunca Choupo-Moting Kamerun Milli Takımı’na katılamadı.

Davetiyeyi kendi hesaplarına yolladılar…

Kamerun Milli Takımı, Yeşil Burun Adaları ve Ruanda ile oynayacağı müsabakalar öncesinde kadroda yer alması planlanan oyunculara online ortamda e-posta iletti. Ancak, Choupo-Moting’e iletilmesi gereken davetiye, yanlışlıkla federasyonun hesabına gönderildi. Kamerunlu futbolcu bu davetiyeyi görmeyince aday kadroda olmadığını düşündü. Kamerun ise, Choupo-Moting’in neden katılmadığını çok geç sorguladı. FIFA’nın milli takımlara tanıdığı süre dolunca; Kamerun tarafı, Bayern Münih’e ve Moting’e davetiyeyi görüp görmediklerine ilişkin bir metin gönderdi. Alman kulübü ve Moting, bu davetiyeden habersiz olduklarını belirtti.

Choupo-Moting’in babası Camille, “Davetiye gitmemiş…”

Konuyla ilgili Kamerun yerel basınına açıklamalarda bulunan Choupo-Moting’in babası Camille, “Kamerun Futbol Federasyonu, neler olup bittiğini konuşmak için benimle temasa geçti. Moting için yolladıkları davetiyede bir sorun yaşandığını belirttiler. Bayern Münih Kulübü yetkilileriyle temas kurdum. Kendilerine, Kamerun Milli Takımı'ndan herhangi bir davetiye gelmediğini söylediler.” ifadelerini kullandı.

Kamerun, 26 Mart Cuma günü saat 19:00’da Yeşil Burun Adaları’yla, 30 Mart Salı günü saat 22:00’de Ruanda ile karşılaşacak. F Grubu’nda 10 puanla lider konumda bulunan Kamerun’u 4 puanla Mozambik takip ediyor. 

Bu yıl Bayern Münih’le 24 maça çıkan 31 yaşındaki hücum oyuncusu Eric Maxim Choupo-Moting, 5 gol, 1 asistlik performansıyla takımına katkı sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler