Kanada GP'de kaos dolu yarış! Ferrari felaketi yaşadı...

Furkan Sönmez
09.06.2024 - 22:44 | Son Güncellenme: 09.06.2024 - 22:55

Formula 1'deki 9. durak Kanada'nın Montreal şehri oldu. 5 pilotun yarış dışı kaldığı kaotik yarışta kazanan pilot Max Verstappen oldu. İşte tüm detaylar.

Kanada GP'de kaos dolu yarış! Ferrari felaketi yaşadı...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de sezonun 9. yarışında pilotlar Kanada'nın Montreal şehrinde piste çıktı. 70 turluk yarışta, 4 kez liderlerin değiştiği ve 5 pilotun yarış dışı kaldığı kaos dolu yarışı Red Bull'un Hollandalı piltou Max Verstappen kazandı. Hollandalı pilot kariyerinin 60. yarışını kazanırken kendisine podyumda eşlik eden diğer pilotlar ise Lando Norris ve George Russell oldu. En hızlı tur puanını alan pilot ise yarışı 4. sırada tamamlayan Lewis Hamilton oldu.

Ferrari'ler yarış dışı

Yarışın start anında sorun yaşayan Carlos Sainz ve Charles Leclerc, orta sıralardan en arka sıralara kadar geriledi. Yarışın orta turlarında ilk önce Charles Leclerc motorunda sorun yaşadı ve yarışa devam edemedi. Daha sonra İspanyol pilot Carlos Sainz, spin attı ve çimenlere saplandı. Çimenlerden kurtulmak isteyen Sainz, geri geri giderken Albon'a çarpan İspanyol pilot kendisiyle birlikte Albon'un da yarış dışı kalmasına neden oldu.

Williams'lar ve Perez'de yarış dışı kaldı

Williams pilotlarından Logan Sargeant ve Alex Albon'un yarış dışı kalmasından sonra Red Bull'un Meksikalı pilotu Sergio Perez'de spin attı ve bariyerlere çarparak arka kanadını kırdı. Zor da olsa pite gelmeyi başaran Perez, takımın emriyle yarış dışında kaldı ve arka kanadı onarılamadı.

İki kez güvenlik aracı girdi

Logan Sargeant'ın yarış dışı kaldığı esnada güvenlik aracı piste geldi ve yarış liderliği birçok kez değişti. Russell, Norris ve Verstappen arasında gidip gelen liderliği ele geçiren Norris, Carlos Sainz - Alex Albon temasında da çıkan sarı bayraklar sonrasında pite girdi ama pit çıkışında arka kanadından kayma yaşadı ve Max Verstappen'e geçilerek liderliğini kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler