Kanada GP'de Mercedes rüzgarı! George Russell pole pozisyonunda...

09.06.2024 - 01:33 | Son Güncellenme: 09.06.2024 - 01:47

Formula 1'de bu haftaki durak Kanada'nın Montreal şehri oldu. Sıralama turlarının her bir seansında şaşkınlık yaşandı ve sürpriz bir isim pole pozisyonunda yer aldı.

Kanada GP'de Mercedes rüzgarı! George Russell pole pozisyonunda...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu hafta gözler Kanada'nın Montreal kentinde. En son düzenlenen Monako GP'de zafer ulaşan Ferrari, bu haftaki sıralama turlarında taraftarlarına ve motor sporları severlerine şaşkınlık yarattı. Pole pozisyonunda yer alan pilot Mercedes'ten George Russell olurken, Max Verstappen 2'nci, Lando Norris ise 3'üncü sırada yer aldı.

Mercedes'ler güçlü gözüktü

Bu hafta sonunda düzenlenen 3 antrenman seansı ve sıralama turlarında Mercedes, rakiplerine göz dağı verdi ve eski günlerine dönmesinin sinyallerini verdi. Lewis Hamilton ve George Russell antrenman seanslarında etkili bir performans sergiledi. Sıralama turlarında da bu değişmedi ve Toto Wolff'ün takımı pole pozisyonunu George Russell'la almasını bildi. Lewis Hamilton ise sıralama turlarında 7. sırada yer aldı.

Red Bull şoka uğradı

Sıralama turlarından önce düzenlenen antrenman seanslarında da zirvede yer alamayan Red Bull, araçtaki sorunu çözdüklerini belirtselerde henüz doğru bir ivme kazanamamış olarak göründü. İlk şoku sıralama turlarının ilk seansında Sergio Perez'in elenmesiyle yaşayan Avusturya takımı, ikinci şoku ise Max Verstappen'in pole pozisyonunu alamamasıyla yaşadı. George Russell ile aynı süreyi yapan Hollandalı pilot, rakibinden sonra bu turu gerçekleştirdiği için 2'nci sırada yer aldı.

İlgini Çekebilir
Mercedes'in yeni pilotu belli oldu! Lewis Hamilton'ın yerine...
Habere Git

Ferrari'ler Q2'de elendi

Ferrari pilotları, Red Bull gibi istenilen performansı Kanada'da gösteremedi. Carlos Sainz ve Charles Leclerc'de araçlarının yavaş ve tutuşun zor olduğundan sıkça mühendislerine bahsetti. Nitekim dediklerinde haklı çıkan pilotlar, Alex Albon'un Q2 seansında elde ettiği tur ile elenme bölgesinde kaldı ve bir anda kendilerini seansın dışında buldular. Tifosiler yarışa 11 ve 12'nci sıradan başlayacak.

RB'den sürpriz sonuç

Sezon başında AlphaTauri olan adını Visa CashApp RB olarak değiştiren takımda, bu hafta sıralama turlarında elde ettikleri sonuçtan ötürü sevinç hakimdi. 34 yaşındaki tecrübeli pilot Daniel Ricciardo, bu sezon gridde en iyi pozisyonu elde etti ve yarışa 5'nci sıradan başlayacak. Bir başka pilotları Yuki Tsunoda ise takım arkadaşı gibi güçlü bir performans sergiledi ve 8. sıradan takımına puan kazandırabilecek bir yerden Pazar günkü yarışa başlayabilecek. 

Senin için hazırladığımız haberler