Kanada'da ilk antrenman seansının zirvesinde McLaren var! Formula 1...

07.06.2024 - 22:00 | Son Güncellenme: 07.06.2024 - 22:17

Formula 1'de bu haftaki durak Kanada GP. Üç antrenman seansının olacağı haftadaki ilk antrenman seansını McLaren pilotu Lando Norris zirvede tamamladı. Detaylar.

Kanada'da ilk antrenman seansının zirvesinde McLaren var! Formula 1...

AJANSSPOR HABER

Kanada'daki ilk antrenman seansında pilotların yarışından ziyade yağan yağmur damga vurdu. Bir saatlik seansın kısa bir bölümünde pitte bekleyen pilotlar, dinmeyen yağmur altında piste çıkarak sürelerini test edip araçlarının son durumunu test etti. 

Güvenlik aracı pisti gezdi

Pilotların çıkmadığı esnada güvenlik aracı pisti turladı ve yoğun yağmura maruz kalan pistin güvenli olup olmadığı test edildi. 20 dakikalık ekleme süreyle birlikte pilotların piste çıkmasına izin verildi. Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Sauber pilotu Valtteri Bottas, piste çıkan isimler oldu. Daha sonra ise diğer pilotlar da kendilerini piste attı.

Guanyu Zhou'nun kazası pilotlara yaradı

Sauber pilotlarından Guanyu Zhou, pistte tur süresini atarken yağmurdan ıslanan pistin azizliğine uğradı ve direksiyon tutuşunu kaybederek bariyerlere çarptı. Bu kazanın ardından kırmızı bayraklar seansa engel oldu ve o esnada pist kurudu. Pist temizlendikten sonra çıkan yeşil bayraklarla birlikte piste geri dönen pilotlar, tur sürelerini geliştirmek için birçok kez tur atmaya imkan buldu.

Ferrari pilotları zirveyi zorladı

Ferrari pilotu Carlos Sainz, geçiş lastiklerine geçmesinin ardından 1:27.485'lik bir tur zamanı yakaladı ve son bölüme lider girdi. Bitime altı dakika kala bir başka Ferrari pilotu Charles Leclerc ise yumuşak hamurlara geçti ve seans içerisinde kuru zemin lastikleriyle ilk turları atarak 1:25.306'lık bir tur zamanı ile lider olan pilot oldu.

McLaren'de Norris rüzgarı

McLaren'in göz bebeği Lando Norris, 1:24.435 yaparak Leclerc'i geride bırakmayı başardı. Derecelerin son anlarda gelişmemesine ise engel olan unsur ise pistteki trafik oldu. Birçok pilot iyi bir turla gelse bile trafik yüzünden turunu bırakmak zorunda kaldı. Bu pilotlardan birisi ise Max Verstappen'di.

İlk antrenman seanslarının sonuçları

1. Lando Norris (McLaren)
2. Carlos Sainz (Ferrari)
3. Charles Leclerc (Ferrari)
4. Lewis Hamilton (Mercedes)
5. Max Verstappen (Red Bull)
6. Oscar Piastri (McLaren)
7. Pierre Gasly (Alpine)
8. Valtteri Bottas (Sauber)
9. Sergio Perez (Red Bull)
10. George Russell (Mercedes)
11. Daniel Ricciardo (RB)
12. Yuki Tsunoda (RB)
13. Kevin Magnussen (Haas)
14. Nico Hulkenberg (Haas)
15. Fernando Alonso (Aston Martin)
16. Logan Sargeant (Williams)
17. Lance Stroll (Aston Martin)
18. Guanyu Zhou (Sauber)
19. Jack Doohan (Alpine)
20. Alex Albon (Williams)

Senin için hazırladığımız haberler