Harry Kane değil spiker Alex Scott One Love pazubandı taktı

Feride Kara
21.11.2022 - 16:06 | Son Güncellenme: 21.11.2022 - 16:21

2022 Dünya Kupası'nda One Love pazubandı takacağını açıklayan İngiltere FIFA'nın yaptırımıyla bu karardan vazgeçerken Kane bandı takmadı. Ancak spiker Alex Scott taktı.

Harry Kane değil spiker Alex Scott One Love pazubandı taktı

AJANSSPOR HABER

FIFA'nın pazubandın takılması halinde ceza vereceği ve takım kaptanlarının kart görebileceği ve hatta oyundan atılabileceğini net bir şekilde bildirmesinin ardından One Love bandını takacağını açıklayan Belçika, Danimarka, Almanya, Hollanda, İngiltere ve İsviçre bu kararlarından vazgeçti. 

Alex Scott canlı yayında taktı

Turnuva önce One Love pazubandı takacağını açıklayan İngiltere FIFA'nın kararının ardından İran maçına kaptan Harry Kane'in kolunda normal pazubandı ile çıktı. Ancak BBC'nin Dünya Kupası'nda görev yapan ilk kadın yorumcusu Alex Scott canlı yayına One Love pauzbandıyla çıkarken ülkesinin bu kuralına uymadı. 

Alex Scott kimdir?

Tam ismi Alexandra Virina Scott olun spor yorumcusu 14 Ekim 1984 doğumlu. Arsenal'de profesyonel olarak futbol oynayan Alex Scott, 2 Eylül 2017'de aktif futbol yaşantısını noktaladı. 2019'da İngiliz Futbol Onur Listesi'ne alındı​. 

BBC'nin Dünya Kupası'nda görev yapan ilk kadın yorumcusu

2017'de emekli olmasının ardından Scott, televizyon yayıncılığına odaklandı. 2018'de BBC'nin Dünya Kupası'nda görevlendirdiği ilk kadın futbol uzmanı oldu. 

Babasının tacizine uğradı

Alex Scott, 29 Eylül 2022'de yayımlanan biyografisinde babası tarafından tacize uğradığını açıkladı. Scott, otobiyografisinden elde edilecek tüm geliri taciz mağduru kadınlara vereceğini söyledi. 

Biseksüel olduğunu gizlemiyor

Alex Scott, bir dönem takım arkadaşı Kelly Smith ile sevgili oldu. Scott, otobiyografisinde bu ilişkinin 2005'ten 2013'e kadar sürdüğünü açıkladı. Yorumcu, biseksüel olduğunu gizlemiyor.

Senin için hazırladığımız haberler