Kanoda hedef önce kota, sonra olimpiyat madalyası

04.11.2015 - 10:32 | Son Güncellenme: 04.11.2015 - 10:32

Kano Federasyonu, Türkiye'nin bu branşta ilk kez olimpiyat mücadelesi vereceği Rio'da gelecek yıl yapılacak organizasyona katılacak sporcu sayısını birden 5'e yükseltmeyi hedefliyor.

Federasyon başkanı Sami Mengütay, yaptığı açıklamada, Türk spor tarihinde ülkenin kano sporunda ilk kez olimpiyatlarda temsil edileceğini söyledi.

Bunun önemli bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Mengütay, "2016 Rio Olimpiyatları'nda hedefimiz sadece temsil etmek değil, aynı zamanda ülkemizin hak ettiği başarı seviyesini yakalamaktır. Mevcut şartlarda bir sporcumuz temsil hakkını kazandı fakat bu sayıyı 5'e yükseltmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Mengütay, 4 Türk sporcunun daha kotayı aşmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Olimpiyat oyunlarında madalya kazanmanın bir garantisi olmadığına işaret eden Mengütay, "Hedefimiz finale kalmak. Olimpiyatlarda A finalde 9 sporcu arasında her sporcunun madalya şansı oluyor. Özellikle saliselerin oynadığı bir bitişte her zaman için madalya şansımız vardır. Bu bakımdan öncelikle sporcularımızın olimpiyatlarda finale kalmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Kuruluşunun üzerinden yaklaşık 10 yıl geçen Türkiye Kano Federasyonu'nun henüz çok genç bir kuruluş olduğunu belirten Sami Mengütay, buna karşın özellikle Avrupa ülkelerindeki federasyonların 70-80 senelik birikimi bulunduğunu kaydetti.

Türkiye Kano Federasyonu olarak bu mesafeyi hızla kapattıklarına dikkati çeken Mengütay, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle Avrupa şampiyonu ve birçok yarışmada derece çıkarmış bir federasyonuz. Yeni bir federasyon olmanın sıkıntılarını, özellikle tesis ve malzeme anlamında çok yaşadık fakat son 3 senedir bu sıkıntılarımıza yavaş yavaş çare bulunmaya başlandı. Genel Müdürlüğümüz bu anlamda çok önemli destekler veriyor. Bu desteklerin karşılığında da olimpiyatlarda kota aldık. Bu kotayı uluslararası yarışmalarda artırmak, daha sonra da olimpiyatlarda madalya almak istiyoruz. Türkiye, kanoda 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda birkaç madalyayla yeni bir ilk gerçekleştirecektir."

Senin için hazırladığımız haberler