Kansas City Chiefs 50 yıl sonra Super Bowl'da

20.01.2020 - 02:14 | Son Güncellenme: 20.01.2020 - 02:31

NFL'de Kansas City Chiefs, Amerikan Futbol Konferansı şampiyonluk maçında Tennessee Titans'ı konuk etti. 

 
Titans, karşılaşmanın ilk hücum serisinde, 2 kez hak tazelemeyi başarırken, touchdown için gol bölgesinin 12 yard uzağına kadar geldi; ancak sonunu getiremedi. Nashville ekibi, son hakkında Greg Joseph ile 30 yardlık bir alan golü denemesinden sayı çıkardı ve müsabakada 3-0 öne geçti. (11.29) Kansas City ise, ilk hücum serisinde başarılı olamadı ve hakkını yenileyemedi. Karşılaşmanın ilk touchdownı da Tennessee Titans'tan geldi. Mavi Lacivertliler'in yıldız running backi Derrick Henry, 4 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde tamamladı. Touchdown sonrasında Greg Joseph'in ekstra golü isabetli oldu ve aradaki fark çift hanelere çıktı. (5.52) Chiefs ise, birinci çeyreğin bitimine 46 saniye kala, 8 yardlık bir kısa pas oyunundan touchdown çıkardı. Patrick Mahomes'tan topu teslim alan yıldız wide receiver Tyreek Hill, sol kenara yaptığı koşuyu gol bölgesinde bitirdi. Touchdownın ardından Harrison Butker, ekstra golü sayıya çevirdi ve Missouri ekibi aradaki farkı 3 sayıya indirdi. 
 
İlk 15 dakikayı 10-7 önde tamamlayan Tennessee, ikinci çeyreğe yarım kalan hücum serisini sürdürerek başladı ve bu serinin sonunu touchdownla getirdi. Bir trick play sonrasında gol bölgesinde boş kalan hücum hattı oyuncusu Dennis Kelly, Ryan Tannehill'in pasını yakaladı ve touchdownı yaptı. Akabinde Greg Joseph'in ekstra golü geldi ve Nashville ekibi skoru 17-7'ye getirdi. (6.39) Ancak Chiefs'in cevabı gecikmedi. Tyreek Hill, bu sefer Patrick Mahomes'un 20 yardlık pasını gol bölgesinde yakaladı. Maçtaki ikinci touchdownını yapan Missouri ekibi, Harrison Butker'ın ekstra golü sonrasında farkı bir kez daha 3 sayıya indirdi. (2.04) Çeyreğin bitimine 11 saniye kala, ikinci hücum hakkında 2 ve 10 oynayan Kansas City Chiefs, yıldız oyun kurucusu Patrick Mahomes'un sacklerden kurtulup 27 yardlık koşu touchdownı yapmasıyla öne geçti. Touchdown sonrasında ekstra golün isabetli olmasıya fark 4 sayıya çıktı ve Chiefs devre arasında soyunma odasına 21-17'lik üstünlükle gitti.
 
Üçüncü çeyrekte sayı olmazken, son 15 dakikaya önde giren Kansas City Chiefs, yarım kalan hücum serisini Damien Williams'ın 3 yardlık koşu touchdownıyla tamamladı. Chiefs, akabinde ekstra golün isabetli olmasıyla skoru 28-17'ye getirdi. (14.50) Oyuna ağırlığını koymaya başlayan Missouri ekibi, daha sonra 60 yardlık pas oyununda bir touchdown daha buldu. Patrick Mahomes'un uzun mesafeli pasını yakalayan wide receiver Sammy Watkins, kalan mesafeyi geçip gol bölgesine girdi. Arayı iyice açan Chiefs, Harrison Butker'ın 5. ekstra golüyle farkı 18 sayıya çıkardı. (7.33) Geri dönüş çabasında olan Tennessee Titans, Ryan Tannehill-Anthony Firkser ikilisinin 22 yardlık pas oyunundan çıkardığı touchdown ve Greg Joseph'in ekstra golüyle toplamda bir 7 sayı daha kaydetse de, maça ortak olamadı.
 
Karşılaşmayı 35-24 kazanan Kansas City Chifes, Super Bowl'un oynandığı 1967 yılından bu yana üçüncü kez Amerikan Futbol Konferansı şampiyonu oldu. 50 yıl sonra Super Bowl'a kalan Chiefs, Ulusal Futbol Konferansı şampiyonu ile NFL şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek. 
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 KANSAS CITY CHIEFS 
 
Patrick Mahomes (QB): 35'te 23 pas isabeti, 294 yard pas mesafesi, 3 touchdown pası, 8 koşu oyununda 53 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı
 
Tyreek Hill (WR): 7'de 5 pas yakalamada 62 yard mesafe ve 2 pas yakalama touchdownı
 
Damien Williams (RB): 17 koşu oyununda 45 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 6'da 5 pas yakalamada 44 yard mesafe
 
Sammy Watkins (WR): 10'da 7 pas yakalamada 114 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Tanoh Kpassagnon (DE): 2 solo tackleda mesafe kaybettirme, 2 sack
 
 TENNESSEE TITANS 
 
Ryan Tannehill (QB): 31'de 21 pas isabeti, 209 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası
 
Derrick Henry (RB): 19 koşu oyununda 69 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı
 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler