Kanseri Yenen Sebastien Haller, Augsburg Maçının Kadrosuna Dahil Edildi

İsa Kethüda
22.01.2023 - 16:39 | Son Güncellenme: 22.01.2023 - 16:45

Almanya Ligi haberleri... Almanya Ligi'nde Borussia Dortmund forması giyen ve kanseri yenen Sebastien Haller, Augsburg karşılaşmasının kadrosuna dahil edildi.

Kanseri Yenen Sebastien Haller, Augsburg Maçının Kadrosuna Dahil Edildi

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Almanya’da 2021/22 sezonu son ermeden önce herkes Borussia Dortmun’un süper yıldızı Erling Haaland’ın takımdan ayrılacağı konusunda hemfikirdi. 

Sözleşmesinde 75 milyon Euro çıkış maddesi bulunan Norveçli, Manchester City’nin bu meblağı ödemesiyle İngiltere yolunu tutarken, Dortmund’un da yeni bir golcü transferi yapma ihtiyacı ortaya çıktı. 

Haaland gitti, Haller geldi

Sarı siyahlı kulüp transfer çalışmalarının sonunda daha önce Bundesliga’nın havasını koklamış ve özellikle son iki takımı West Ham ve Ajax’ta tüm dikkatleri üzerine çekmiş Fransız yıldız Sebastien Haller’de karar kıldı ve 30 milyon Euro bonservis ücretiyle oyuncuyu Ajax’tan transfer etti. 

İlgini Çekebilir
Redmond'dan bu sezon bir ilk!
Habere Git

Haller'e kanser teşhisi konuldu

Transferin ardından yeni takımının hazırlık kampına katılan Haller’in kamp çalışmaları ise fazla sürmedi. 18 Temmuz 2022 günü gelen bir haber herkesi şoke etti. Haller’e testis kanseri teşhisi konmuştu. 

Ameliyat oldu ve kemoterapi süreci başladı

Derhal kamptan ayrılan Fransız oyuncu tedavisinin başlamasıyla birlikte ameliyat edildi ve ardından kemoterapi süreci başladı. 28 yaşındaki oyuncu yapılan tedavilere süratle olumlu cevap vermeye başladı. 

Basel maçında 3 gol attı

Dünya Kupası arasının ardından artık tamamen iyileştiği gözlenen oyuncu takımının ikinci yarı kamp çalışmalarına dahil oldu ve Basel ile oynana hazırlık maçında oyuna sonradan girdikten sonra 3 gol attı. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın admini ofsayta düştü!
Habere Git

Augsburg maçı kadrosuna alındı

Dortmund’un Bundeliga’nın 16’ncı haftasında sahasında Augsburg ile oynayacağı yılın ilk maçının kadrosuna dahil edilen Sebastien Haller, Tekinik Direktör Edin Terziç’in görev vermesi halinde Dortmund seyircisi önünde ilk resmi müsabakasını oynayacak. 

Fuck Cancer

Dortmund’un malzeme sponsoru Puma ise Haller için özel bir ayakkabı hazırlayarak üzerine Fuck Cancer (…. kanser) yazısı yazdı.

Senin için hazırladığımız haberler