Kalesini Gole Kapatan Volkan Babacan, İkinci Baharını Yaşıyor

Orhan Gülek
19.09.2022 - 21:43 | Son Güncellenme: 20.09.2022 - 20:27

Volkan Babacan'ın hayali Fenerbahçe'nin 1 numaraydı. Silinecekken Başakşehir'le milli takıma kadar yükseldi. Mert Günok'a kaleyi kaptırdı, gözden düştü. Yılmadı, yeniden zirvede.

Kalesini Gole Kapatan Volkan Babacan, İkinci Baharını Yaşıyor

AJANSSPOR - HABER

34 yaşındaki Kaleci Volkan Babacan'ın en büyük hayali elbette Fenerbahçe'nin 1 numarası olmaktı. Sarı lacivertlilerin kalesine geçti ama orada bir Rüştü Reçber veya Volkan Demirel gibi kalamadı. 2002'de Sidespor'dan geldiği Fenerbahçe altyapısında 5 yılın sonunda A takıma çıktı. Ama önündeki Rüştü Rüşber ve Volkan Demirel'i bir türlü geçemedi ve 2012'de Manisa'ya satılana kadar hep kiralık gönderildi başka takımlara.

Başakşehir'de kaderi değişti

Volkan Babacan, 2 yıllık Manisaspor tecrübesinden sonra Medipol Başakşehir'e geçti ve kaderi değişti. Burada gösterdiği performansla Türk Milli Takımı'na kadar yükseldi. 13 Ekim 2014'teki Letonya maçıyla birlikte tam 36 kez milli kaleyi korudu. Ay yıldızlı formayı en son 27 Mart 2018'deki Karadağ maçında giydi. Başakşehir ve milli takımdaki hükümranlığına yedeği olan Mert Günok son verdi. Onun da yolu Volkan Babacan gibi Fenerbahçe'den geçmiş ve aynı hayalleri kurmuş. Ve Mert Günok da Volkan Babacan gibi Fenerbahçe defterini hayalkırıklığıyla kapatmıştı. 

Mert geldi Volkan'dan formayı aldı

2017 yılında Medipol Başakşehir'e 2 yıllık Bursaspor deneyimiyle gelen Mert Günok, 2018-19 sezonunda formayı Volkan Babacan'dan almayı başardı. Mert Günok, Şubat 2021'e kadar da tartışmasız 1 numaraydı. 22 Mart 2019'da milli takımın da 1 numarası olan Günok, yaklaşık 1 yıl kaleyi kimseye kaptırmadı. Özetle Mert Günok'un yükseliş dönemi, Volkan Babacan'ın ise düşüş dönemi oldu.

Babacan 5 maçta da gol yemedi

Volkan Babacan, Şubat 2021'den itibaren kaleyi yeniden istikrarlı şekilde devralmaya başladı. O tarihten itibaren sadece 12 maçta kadroda olduğu halde kaleye geçmedi. Bu sezon 6 maçta çıkan Medipol Başakşehir'in 5 maçında formayı o giydi. Geleceğin önemli kalecilerinden olması beklenen Muhammed Şengezer ile girdiği rekabeti şimdilik kazanmış gözüküyor. Başakşehir, Muhammed'in de forma giydiği 1 maç dahil, toplam 6 lig maçında kalesini gole kapattı. 

Başakşehir ile ayrıca 6 da Avrupa maçına çıkan 34 yaşındaki Volkan Babacan, bu maçlarda da sadece 4 gol yedi. 

İlgini Çekebilir
Muslera'dan Türk kalecilerine övgü
Habere Git

Beşiktaş Volkan'ı istedi Mert'i aldı

Beşiktaş yönetimi, 2020-21 sezonunda Volkan Babacan'ı transfer etmek için çok uğraştı ancak sonuç alamadı. Siyah beyazlılar geçen sezonsa Mert Günok'u renklerine bağladı. Mert Günok, büyük beklentilerle geldiği Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu'nu kesmeyi başaramadığı gibi bir de yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle sezonu erken kapattı. Mert Günok için Beşiktaş kariyeri hayal kırıklığı yaratırken, Başakşehir'de kalan Volkan Babacan, ikinci bahar yaşamaya başladı. Diğer yandan Ersin Destanoğlu ve Emre Bilgin'in form düşüklüğü yaşadığı, Beşiktaş'ta Mert Günok'u kaleye geçme ihtimali de güçlenmeye başladı.

Senin için hazırladığımız haberler