Stefan Kuntz'dan Türkiye- Litvanya maçı öncesi kadro açıklaması

Orhan Gülek
13.06.2022 - 17:15 | Son Güncellenme: 13.06.2022 - 18:32

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta yarın Litvanya'yı ağırlayacak A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve Altay Bayındır, müsabakası öncesi basın toplantısı düzenledi.

Stefan Kuntz'dan Türkiye- Litvanya maçı öncesi kadro açıklaması

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup üçüncü maçında deplasmanda Lüksemburg'u 2-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Şimdi gözler ise yarın oynanacak olan Türkiye-Litvanya maçında. İzmir'de Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak mücadele, saat 21.45'te başlayacak. Mücadele, TRT 1'den naklen yayımlanacak. 

 

Karşılaşma öncesi A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve milli kalecimiz Altay Bayındır açıklamalarda bulundu.

Altay Bayındır: "Profesyonel bir şekilde bakıyoruz"

İlk olarak açıklamalarda bulunan milli kalecimiz Altay Bayındır, Litvanya maçında sahada olup olmayacağıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

"Bize şans verildiğinde işimiz sahada en iyisini yapmak. Büyük bir bayrağın altında çalışıyoruz. Profesyonel bir şekilde bakıyoruz. Herkesin kendine göre olumlu olumsuz fikirleri ovar, saygı duyuyoruz. Hoca kime görev verirse elimizden geleni yapmak bizim görevimiz. Zor bir süreç bizim için. Çünkü futbolcu antrenman yaptığı kadar belli dönemlerde de dinlenmeye ihtiyacı var. Sonuç itibarıyla Milli Takım'dayız. Bu bizim için bir şeref. Dinlenmeye de zaman olacaktır ama şu an çalışma zamanı. Son maçımızı oynadıktan sonra kısa bir tatil süremiz olacak ve ondan sonra zaten çalışmalara yeniden başlayacağız."

Stefan Kuntz: "Kapılarımız iyi performans gösteren her oyuncuya açık"

UEFA Uluslar Ligi'nde çoğu maça farklı 11'le başlayan ve "Milli Takım'da yerleşik 11'i ne zaman göreceğiz?" sorusunu cevaplayan Stefan Kuntz, şöyle konuştu:


“Aday kadroya çağırdığımız futbolcuların hepsi kulüplerinde göstermiş olduğu performansla buraya geldiler. Yunus, Doğukan ve Enes gibi futbolcular kulüplerindeki iyi performanslarını milli takıma da taşıdılar. Bu maçlarda belli şeyler denediğimizi söyleyebilirim. Bu maçları antrenman maçı olarak adlandırmak da karşılaşmaların değerini hafifletmiş olur. Sonuçta bunlar milli maçlar. Maçlar sonrasında yaptığımız analizler önemli. Buralarda oyunculara vermiş olduğumuz bilgiler ve geliştirmeleri gereken yönleri anlatmamız önem taşıyor. Daha önce de söylediğim gibi kapılarımız iyi performans gösteren iyi oyunculara açık. Bizim deneyimli oyunculardan oluşan çekirdek kadromuz var. Bu kalmaya devam edecek. Ancak önümüzdeki bir transfer süreci var. Transferlerin sonucu nereye varacak, oyuncular yeni kulüplerinde oynayabilecek mi bunlara bakmak lazım. Sakatlık gibi sorunlar da olabilir. Eylül ayı için şimdiden görüş belirmek doğru olmayabilir.”

“Futbolcularım ‘Yorgun değiliz’ dedi”

Kuntz, sık sık maç yapılması sebebiyle oyuncuların yorulabileceğinin sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı: “Ben 26 tane iyi olan oyunculara sahibim. Hepsine yorgun musunuz? diye sordum. Hepsi de ‘Yorgun değiliz’ diye cevap verdi. Bu da onların milli takım için ne kadar kalpten oynadığı sorusuna cevap veriyor. Yarın için de kadroda değişiklikler olacak. Bu stadyumda da güzel bir atmosfer olacak. Uzun zamandır İzmir’de milli maç oynanmıyordu, bunun da getireceğini bir heyecan var. Bütün oyuncular hazır. Oyuncuların kafasında tatil isteği olabilir tabii ki. Bunun getireceği zevk de karşılaşmaya değişik bir anlam katabilir.”

“Alman arkadaşlarım Türk çayını tercih etti”

Kuntz, taraftar desteği hakkında konuşarak, “İlk maçımızda belki stadyum tamamen dolu değildi ama destek harikaydı. Litvanya’ya gelenler ellerinden geleni yaptılar. Lüksemburg karşılaşmasında taraftarımız deplasmanı iç saha karşılaşmasına çevirdi. Bu tarz destekler önemli. Burada ilk kıvılcımı performansıyla bizim oyuncularımız yapmalı diye düşünüyorum. En güzel örneği de Lüksemburg’dan verebilirim. Benim ailemden dostlarım oradaydılar. Bana fotoğraflar gönderdiler. Formalarını giymişler, herkesin mutluluktan uçtuğu bir ortam vardı. Yaşlı insanları bu havaya sokabilmek zordur onların ayak uydurması da mutluluk verici. Anlatabileceğim en komik hikayelerden birisi de şu; 4 takım arkadaşımla beraber hareket olsun diye çarşamba günleri futbol oynarız. Bu arkadaşlarım da maça geldiler. Normalde bira içme adetleri var. Otelde onları ağırladığımız da bira isterler diye düşünürken bir anda dördü de çay sipariş etti. Ben bu duruma çok şaşırdım” dedi.

"Stadyum tam dolu değildi ama destek harikaydı"

Kuntz son olarak taktiksel disipline uyabilmenin yeteneğin bir parçası olduğunu ifade ederek bu konu üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler