Kaptan gemisinin batmasını önledi

21.01.2021 - 22:32 | Son Güncellenme: 21.01.2021 - 22:42

Son dakika spor haberleri... Süper Lig'in 20. haftasında Sivasspor, evinde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Zorlu mücadelede sarı - lacivertlilerde sahaya kaptan olarak çıkan Luiz Gustavo, performansıyla takdir topladı. İşte Gustavo'nun Sivas maçı istatistikleri...

Kaptan gemisinin batmasını önledi

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Süper Lig’de Fenerbahçe deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak lider Beşiktaş’ın 2 puan gerisine düştü. Sarı - lacivertlilerin en etkili oyuncusu Luiz Gustavo oldu.

Brezilyalı oyuncu, mücadelesi ile sahada basmadık yer bırakmayarak beğeni topladı. Karşılaşmanın son dakikalarında Sivasspor’un kontra atağında muhtemel bir golün de önüne geçti.

33 yaşındaki futbolcu bu sezon 18 maça çıkarken 1 gol katkısında bulundu.

Gustavo'nun Sivasspor maçı istatistikleri:

Pas isabeti: %92.9

Kısa pas: 52

Uzun pas: 4

İkili mücadele kazanma: 4

Hava topu kazanma: 1

Top uzaklaştırma: 2

 

Fenerbahçe, bu karşılaşmada rakip kaleye 8 şut gönderirken 4’ü isabetli oldu. Sarı - lacivertliler bu sezon ikinci kez en az şut sayısına ulaştığı mücadeleyi oynadı.

Erol Bulut'un ekibi, Ligin 4. haftasında 2-1 kazandığı Karagümrük maçında da rakip kaleye 8 şut atarken 4'ünde isabet bulmuştu.

Sarı - lacivertli takım yüzde 55.4 topla oynama, yüzde 56.8 ikili mücadele kazanma, 501 pas, 19 orta, yüzde 15.8 orta isabeti ve 15 top kapma istatistiklerine ulaştı. 

Başakşehir maçı ile 5 maçlık galibiyet serisi elde eden Fenerbahçe Sivas’ta buna nokta koydu. Sarı - lacivertliler, 2021 yılında ise sırasıyla Kasımpaşa, Alanyaspor, Erzurumspor ve Ankaragücü’nü mağlup etmişti. Fenerbahçe ocak ayındaki ilk puanını kaybetmiş oldu.
 
Kanarya, pazartesi günü Kadıköy’de Hes Kablo Kayserispor’u ağırlayacak.
Senin için hazırladığımız haberler