Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Bugün Büyükçekmece'yi Yenip Ligde Kalmaya Çalışacak

Burak Alaca
20.05.2023 - 13:59 | Son Güncellenme: 20.05.2023 - 14:31

Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Emlakjet bugün evinde Onvo Büyüçekmece'yi ağırlayacak. Siyah-Beyazlılar kazanması durumunda ligde kalmayı garantileyecek.

Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Bugün Büyükçekmece'yi Yenip Ligde Kalmaya Çalışacak

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin son haftasında Beşiktaş Emlakjet, Akatlar Arena'da saatler 15.30'u gösterirken Onvo Büyükçekmece'yi konuk edecek. Karşılaşma Siyah-Beyazlılar için hayati değer taşıyor.

Ölüm kalım maçı

Ligde 9 galibiyeti bulunan Beşiktaş bugün evinde Büyükçekmece'yi mağlup etmeyi başarabilirse ikili averajda önde olduğu 9 galibiyetli bir diğer ekip olan Gaziantep Basketbol karşısında ligde kalmayı garantileyecek. Kara Kartal kaybetmesi durumunda aynı saatte oynanacak Darüşşafaka Lassa-Gazianteo Basket maçından gelecek haberi beleyecek.

Sezon felaket başladı

Lige mütevazı bütçesi ve genç kadrosu ile koç Ahmet Kandemir yöentiminde başlayan Beşiktaş ilk 14 haftada yalnızca 3 galibiyet alıp ligin dibine demir attı. Düşme buhranı her geçen gün artan kulüpte  yönetim, koç ile yolları ayırarak ligde kalma yolunda önemli hamleler yaptı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın küme düşme korkusu son haftaya taşındı!
Habere Git

Yeni koç ve transferler kıpırdandırdı

Takımın başına Polonya Milli Takımı'nın koçu Igor Milicic'i getiren Beşiktaş; Parker Jackson Cartwright, Allerik Freeman, Michael Sokolowski başta olmak üzere takıma seviye atlatacak transferlere imza attı. 46 yaşındaki koç ve yeni oyuncuları önderliğinde Beşiktaş 15 maçta 6 galibiyet alarak ligde kalma savaşını son haftaya kadar taşıdı.

Şampiyon camia...

1966-1967'den beri süren Süper Lig mücelesinde Siyah-Beyazlılar 1974-1975 ve 2011-2012 sezonlarında şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı. Köklü kulüp daha önce birer defa da FIBA EuroChallenge Cup, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferleri de yaşamıştı.

Daha önce düştü

Beşiktaş daha önce 1987-1988 sezonundaki performansı ile o zamanki adı ile Türkiye Basketbol Ligi'ne veda etmişti. Köklü kulüp sonraki sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde şampiyon olarak en üst klasmana dünmüştü.

İlgini Çekebilir
Stimac'tan Fenerbahçe'ye mesaj!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler