Beşiktaş'ta Valerien Ismael'in Yerine Mircea Lucescu mu Gelecek?

25.10.2022 - 16:05 | Son Güncellenme: 25.10.2022 - 17:21

6 haftada 1 kez kazanan Beşiktaş, Valerien Ismael'in geleceğini tartışıyor. Dinamo Kiev'den ayrılmak isteyen Mircea Lucescu hoca adayları arasına girdi.

Beşiktaş'ta Valerien Ismael'in Yerine Mircea Lucescu mu Gelecek?

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Beşiktaş, son 6 haftada 12 puan kaybetti. Geride kalan 11 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Siyah-Beyazlılar, teknik direktör Valerien Ismael'in geleceğini tartışmaya başladı.

Çebi'nin Ismael'e güveni sarsıldı

Geçtiğimiz hafta sponsorluk anlaşması sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fransız çalıştırıcı hakkında "Hocamıza güvenmeye devam ediyorum. Ancak kupayı, bu seneki şampiyonluğu Valerien Ismael ile beraber kazanma planımdan başka bir plan içinde değilim. Yönetim kuruluyla beraber bu sene hocamızla beraber devam etme kararımız sürüyor." demişti. Çebi yönetiminin, Ismael'e olan güveni sarsıldı.

Lucescu Kiev'den ayrılmak istiyor

Ukrayna basını, Rusya ile savaş halinde olmanın etkisi nedeniyle Dinamo Kiev'de başarıyı yakalamayan ve Avrupa kulüpleri ile eşit şartlarda yarışmak istediğini yazdı. Fanatik'in, Ukrayna basınından aktardığı habere göre tecrübeli teknik adamın takım üzerinde eskisi gibi bir etkisi olmadığı ve takımdan ayrılmak istediği belirtildi.

Ukrayna'dan Fanday'da "Lucescu takımdan memnun değil. Takımın oyununu üst seviyeye taşıyamıyor. Dünya Kupası başladığında ya da bittiğinde yolların yüksek ihtimalle ayrılır" ifadeleri yer alırken, gazeteci Viktor Vacko da konuyla ilgili olarak "Savaştan dolayı transfer yapılamadı ve birçok oyuncu sakat. Lucescu hiç mutlu değil. Takımın üzerinde eskisi kadar etkisi yok. Lucescu ile oyuncular arasında bağlar koptu. Kan değişimi olmalı" dedi.

Lucescu Beşiktaş'a mı dönüyor

2002/03 ve 2003/04 sezonlarında Beşiktaş'ı çalıştıran Mircea Lucescu, Valerien Ismael'in tartışıldığı günlerde gündeme geldi. 77 yaşındaki teknik adam, Sergen Yalçın ve Şenol Günel ile birlikte Siyah-Beyazlılar'ın teknik direktör adayları arasında yer aldı.

Şampiyonlar Ligi'nde Fener'i eledi

Mircea Lucescu bu sezon Türkiye'nin Avrupa'daki temsilcilerinden Fenerbahçe ile birçok kez karşılaştı. Tecrübeli teknik adam, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde eşleştiği Sarı-Lacivertliler'i Kadıköy'de elemeyi başardı. Devler Ligi'nde yoluna devam edemeyen Kiev, UEFA Avrupa Ligi gruplarında yer aldı.

Avrupa Ligi'nde Kiev düştü

Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında tekrar karşı karşıya gelen taraflar Kadıköy'de yeniden kozlarını paylaştı. Bu kez kazanan taraf Sarı-Lacivertliler oldu. Grupta lider durumda olan Fenerbahçe, geride kalan 4 hafta sonunda henüz puan kazanamayarak iddiasını kaybeden Dinamo Kiev ile son maçta mücadele edecek. Grup liderliği için Rennes ile yarışan Kanarya, Kiev deplasmanında galibiyet arayacak.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı! Valerien gidiyor mu?
Habere Git

100. yılda şampiyon yaptı

Beşiktaş, 100. yılını kutladığı sene şampiyonluğa Mircea Lucesu ile ulaştı. Sezon başında Galatasaray ile girilen transfer yarışı, ligde de devam etti. Sergen Yalçın, Tümer Metin, Pascal Nouma, Daniel Pancu gibi isimlerin ön plana çıktığı kıyasıya mücadelede mutlu sona ulaşıldı. Şampiyonlukta teknik direktör Mircea Lucescu'nun oynattığı futbol, takım ruhu ve sistem beğeni topladı.

Senin için hazırladığımız haberler