Karabükspor eski başkanı Feridun Tankut'tan yolsuzluk iddialarına cevap!

22.03.2018 - 13:36 | Son Güncellenme: 22.03.2018 - 13:36

Karabükspor eski başkanı Feridun Tankut'tan yolsuzluk iddialarına cevap!

Kardemir Karabükspor'un eski başkanı Feridun Tankut, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Kendi döneminde scout ekibine ödendiği belirtilen 11 milyon TL'lik ücretle ilgili konuşan Tankut, hakkında gündeme gelen iddiaları da cevapladı.

İlk olarak görevden ayrılık sürecini anlatan Feridun Tankut, "4 Kasım'da göreviminden ayrıldım. Karabükspor'da biz görevden ayrıldıktan sonra farklı uygulamalara gidildi. Şu andaki duruma üzülüyoruz. Beni de bu durum çok üzüyor. Benden önceki yönetimin 51 milyon TL borcu olduğu söylenildi. Bu borç 73 milyon TL olarak karşımıza çıktı. Maliyeti düşük yapılanma içerisine girdik ve görev aldığımız ilk sezonda takımımızı Süper Lig'e çıkarttık. Eskiden gelen borçların yükü bizi ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bıraktı. Ben kulübün önünü açmak için görevimden ayrılma kararı aldım. Basında kasıtlı olarak çıkarılan algı haberleri var" ifadelerini kullandı.

'Scout ekibine ödeme yapıldı fakat...'

Scout ekibine ödendiği belirtilen 11 milyon TL'lik ödeme hakkında da konuşan Tankut, "Böyle bir ödeme yapıldı. Fakat bu scout ekibi geçmiş dönemdeki bir anlaşmaydı. Bizim dönemimizde böyle bir anlaşma olmadı. Fakat ödemeler bizim dönemimizde gerçekleşti. Böyle bir ekiple çalışmamız olmadı. Bu scout ödemeleri belki de yabancı oyuncuların 24 maç başı ücreti için de yansıtılmış olabilir" dedi.

Biz devam etseydik bu tablo olmazdı!

Hukuki süreç içerisinde gerekli açıklamaları yapacağını belirten Feridun Tankut, "Algı operasyonu yapılıyor. Bunların hepsi Karabükspor'a zarar veriyor. Hukuki süreç içerisinde gerekli açıklamalarda bulunacağım. Biz devam etseydik ligdeki tablo böyle olmazdı. Geçtiğimiz sezonki takımımız 12 milyon euroluk bir takımdı. Bu sezon 2 takviye yaptık. Bu sezondan da umutluydum. Çok güzel bir takım olmamıza rağmen yanlış kamuoyu baskıları ve yanlış tercihler durumu farklı kıldı. Süper Lig çok farklı bir lig. En az 30 - 40 milyon TL'lik bir harcamaya ihtiyacınız var. Geçmişten gelen borçlar takımın önünü tıkadı" diye konuştu.

Görevi bıraktığında toplam borç ne kadardı?

Borç konusunda da açıklamalarda bulunan Tankut, "Bizim dönemimizde 73 milyon TL'lik eski başkan Mustafa Yolbulan'a borç vardı. Sezonun başından sonuna kadar toplamda ödecenek ücretiyse 52 milyon TL olarak belirlemiştik" şeklinde açıklamalarda bulundu.

AJANSSPOR -

Senin için hazırladığımız haberler