Karabükspor'da flaş iddia: Başkan Aytekin, Herve Kage'nin transferinden 3500 euro aracılık ücreti aldı!

24.05.2018 - 14:03 | Son Güncellenme: 24.05.2018 - 14:03

Karabükspor'da flaş iddia: Başkan Aytekin, Herve Kage'nin transferinden 3500 euro aracılık ücreti aldı!

Karabükspor Eski Futbol Şube Sorumlusu Erkan Özcan, gündem belirleyecek açıklamalarda bulundu.

Karabükspor'daki görevinden istifa ettiğini ilk kez Radyospor'da açıklayan Özcan, Karabükspor Başkanı Mehmet Aytekin'le ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu: Başkan Aytekin, Herve Kage'nin transferinde 3500 euro aracılık ücreti aldı!

Erkan Özcan, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.
İşte detaylar...

Canlı yayında istifa etti!

Yönetim kurulunda yaşadıkları sıkıntıları anlatarak sözlerine başlayan Erkan Özcan, "Programınızda farklı şeylerden bahsetmek isterdim ama dün yönetim kurulumuzla gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrasında farklı şeyler yaşandı. Başkan Mehmet Aytekin'le aramıza mesafe konmaya başlandı, yapılacak transferlerden haberdar olmamaya başladık, dün akşam gerçekleştirdiğimiz toplantı da bu şikayetlerimizi dile getirdik. Dünkü toplantımızda ufak tartışmalarda yaşandı. En önemli gelişme ise şu andaki başkanımız Mehmet Aytekin, Ziya Ünsal döneminde yönetim kurulu yedek listesinde görev almıştı ve kendisi hakkında Herve Kage'nin transferinde usulsüzlük yaptığına dair iddialar vardı. Kendisi de bizzat Herve Kage transferinde 3500 euro aracılık ücreti aldığını teyit etti. Bütün yöneticilerin huzurunda Aytekin bu olayı itiraf etti. Bir başka sıkıntımız ise şuydu; biz yine dün öğrendik. Sedat Kalaycı hoca, geçtiğimiz aylarda görevden ayrılmıştı, dün biz öğrendik ki; Sedat Kalaycı'nın hala maaşı ödeniyor. En son gerçekleşen olaylardan birisi de genç oyuncumuz Tayyip Talha Sanuç'un Levent Açıkgöz tarafından menajerlerle görüştürülmesi oldu. Bu bence etik bir şey değil, ben de bu konuların beni rahatsız ettiğini söyledim ve görevimden ayrıldım. Benimle birlikte 5 arkadaşım istifa edecek. Kesinleşen istifalar; Zafer Emre Gökçe, Emrah Köklü, Serkan Can şahsım adına Erkan Özcan" dedi.

'Ünal Karaman'la yollar ayrılacak'

Başkan Mehmet Aytekin'in kendisi ve Ünal Karaman'ı itham altında bıraktığını ifade eden Özcan, "Mehmet Aytekin bana ithamlarda bulundu. Karabükspor'un şu anda herhangi bir ortamında görev almayacağımı söyleyebilirim. Aytekin bana, 'Ünal Karaman'la birlikte oyuncu transfer edeceksin. Para kazanacaksın' dedi. Bu konuşmaları ben Ünal Karaman'a ilettim. Ünal hoca görevine devam etmeyecektir. Benim söylediğim her şey somuttur. Bana toplantı sürecinde söylediği şeyleri basına yansıtırsa bunu hukuka taşıyacağım. Hakkımda karalama kampanyası olursa da her türlü hakkımı arayacağım. Ünal hocayı ben 20 martta tanıdım. Ünal hocamızın dürüstlüğü Türk futboluna ters. Ünal hoca bu piyasa için çok dürüst. Sağdan soldan kulağıma gelen bilgiler; Ünal hocanın maliyetini bahane edip görevden alınacağı ve yerineyse Levent Açıkgöz'ün geleceği. Levent Açıkgöz'ün de başarısını kamuoyunun taktirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Çağlar Şahin Akbaba'ya Galatasaray'dan teklif geldi mi?

İsmi son günlerde birçok takımla anılan Çağlar Şahin Akbaba ve Tayyip Talha'nın transferiyle ilgili olarak ise Erkan Özcan, "Çağlar Şahin Akbaba için devre arasında Galatasaray'dan gelen bir teklif yoktu. Çağlar Şahin için Gençlerbirliği'nden bir teklif geldiğini eski yönetimden öğrendim. Bu teklif ise 1 futbolcu + 400 bin euro. Tayyip Talha için belirlenen bonservis miktarı 2 milyon euro, Çağlar Şahin Akbaba için ise 300-500 bin euro arasında" diye konuştu.

'Kardemir'in isim sponsorluğu devam ediyor'

Erkan Özcan sözlerini şu şekilde tamamladı:

İsim sponsorluğu konusunda bilgi kirliliği var. Mehmet Aytekin, Kardemir'e 'İsim sponsorluğunuzu çekebilirsiniz' şeklinde bir yazı göndermiş Kardemir'den gelen cevap ise isim sponsorluğumuzu çekmeyeceğiz, Kardemir'le yıllık 8 milyon TL'den 2022 yılına kadar sözleşmemiz devam ediyor.

Karabükspor Başkanı Mehmet Aytekin'den iddialar cevap!

Karabükspor Başkanı Mehmet Aytekin'in Karabükspor Eski Futbol Şube Sorumlusu Erkan Özkan'a cevabı geçikmedi.

Radyospor programcısı ve Ajansspor editörü Salim Manav'a konuşan Başkan Aytekin, "Salı günü akşam bir yerel TV'de yapmış olduğum açıklamada, 'Lua Lua, İlhan Parlak, Erdem Özgenç, Gökhan Alsan'la direkt kendim görüştüm. Bu kulüpte bundan sonra menajer aracılığıyla transfer olmayacak, menajerlere para ödemeyeceğiz' bu açıklamadan sonra Erkan Özcan çok kızdı, kendisi geldiği günden beri kulübe transfer yapmak istediğini bana söylüyordu, bu açıklamamdan sonra buradan kendisine ekmek çıkmayacağını anlayınca 'ben artık yokum ya da başkanlık istiyorum kongre kararı alalım' dedi. Genel kurul bu teklifi kabul etmedi. İthamda bulunan Herve Kage transferinde Karabükspor'un altyapısında yetişmiş olan Soner Acar bu transferden kazandığı paranın 3500 bin eurosunu bu takımın altyapısında oynadım diyerek altyapıdaki oyunculara forma ve şort hediye etmek üzere bana 3500 euro verdi. Bu ücret forma ve şort olarak yaz ve kış okullarındaki oyuncularımıza hediye edildi. Ünal hoca ile devam kararımız var, hocanın düşüncesini bilemiyorum. Geldiğimiz günden beri kulüpteki yolsuzlularla uğraştım ve uğraşmaya da devam edeceğim. Rahatsızlık duyduğum başka bir konu yok. Ama ısrarla kulüpten nemalanların hedefi haline geldim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler