Karadeniz'de kara bulutlar nasıl dağıldı? Riskli kararlar...

01.03.2021 - 11:33 | Son Güncellenme: 01.03.2021 - 12:41

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, şampiyonluk yolundaki kritik Trabzonspor mücadelesinde Caner Erkin'i İstanbul'da Ozan Tufan'ı yedek kulübesinde bıraktı. Bu futbolcuların yerine görev verdiği Attila Szalai ve Mert Hakan Yandaş performanslarıyla iyi oyunun mimarı oldu.

Karadeniz'de kara bulutlar nasıl dağıldı? Riskli kararlar...

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz hafta Göztepe’ye mağlup olması Trabzonspor maçını sezonun kırılma maçı haline getirdi. Sarı-lacivertli takımın oynadığı futbol beğenilmezken eleştirilerin odağındaki isim teknik direktör Erol Bulut’tu. Bulut, Trabzonspor maçında nasıl kararlar verdi, planı ne ölçüde tuttu? Detaylar haberde...

Ali Koç maç öncesi devreye girdi

Zorlu maç öncesi büyük baskı altında olan Fenerbahçe’de devreye Başkan Ali Koç girdi. Koç hafta boyunca Samandıra’ya ziyaretlerde bulunarak sportif direktör Emre Belözoğlu, teknik direktör Erol Bulut ve oyuncular ile ayrı ayrı toplantılar yaparak hem destek hem de moral verdi. Koç toplantılarda özellikle sahadaki oyuna ve savaşmaya vurgu yaptı.

Caner Erkin kadro dışı kaldı

Teknik direktör Erol Bulut da oyuncularını sadece taktik olarak değil, psikoloji bakımından da mücadeleye hazırladı. Son oynanan Göztepe maçında oyundan alınırken Bulut’a büyük tepki gösteren Caner Erkin Başkan Ali Koç, sportif direktör Emre Belözoğlu ve teknik direktör Erol Bulut’un ortak kararıyla Trabzonspor maçı öncesi kadro dışında kaldı.

Erol Bulut'tan riskli tercihler

Fenerbahçe’nin 46 yaşındaki çalıştırıcısı Trabzonspor maçı kadrosunda riskli tercihlerde bulundu. Caner Erkin’in yerine Attila Szalai’yi sol bekte görevlendirdi. Serdar Aziz’in yanında savunmada Marcel Tisserand forma giyerken Ozan Tufan kızağa çekilerek orta sahada Mert Hakan Yandaş görev aldı. Sarı lacivertlilerin saha içindeki lideri de Jose Sosa oldu.

Pelkas kendi bölgesine geçti

Maçın başından sonuna karşı deplasmanda üstün olan taraf olan Fenerbahçe’de teknik direktör Erol Bulut’un oyuncu değişiklikleri de galibiyeti getirdi. 66. Dakikada oyunda etkili olamayan Mesut Özil’in yerine Mbwana Samatta ve Mame Thiam’ın yerine Enner Valencia görev aldı. Dimitris Pelkas kendi bölgesi forvet arkasına Samatta da forvete geçti.

Plan tuttu, Fenerbahçe reaksiyon verdi

74.dakikada ise Bright Osayi Samuel- Ferdi Kadıoğlu değişikliğini yapan Bulut’un hamlesi tuttu. Değişiklikten 2 dakika sonra Ferdi Kadıoğlu 3 Trabzonsporlu oyuncunun arasından Pelkas’a topu gönderirken Yunan oyuncu topu sürüp ceza sahası dışından harika bir gol atarak Fenerbahçe’ye galibiyeti getirdi. Sezonun kırılma maçında deplasmanda Trabzonspor’u 1-0 yenen Fenerbahçe sahada 90 dakika boyunca topa en çok sahip olan, rakip sahada pres yapan, planlarını sahaya yansıtan ve pozisyonları bulan ekipti. Sarı lacivertlilerin yaşadığı zor günlere reaksiyon vererek aldığı bu 3 puanla yeniden şampiyonluk yarışına tutundu.

Öne çıkan isimler kimler oldu?

Fenerbahçe’de performansları ile maçın öne çıkan isimleri kariyerinde 10. kez sol bekte oynayan Atilla Szalai, orta sahada takımı yönlendirmesi ve performansı ile Jose Sosa, orta sahadaki savaşması ile Mert Hakan Yandaş, attığı golün dışında takıma katkısı ile Pelkas ve tecrübesi ve ortaya koyduğu performans ile Gökhan Gönül oldu.

Senin için hazırladığımız haberler