Karagümrük kalecisi Viviano'dan Beşiktaş itirafı!

19.11.2021 - 16:41 | Son Güncellenme: 19.11.2021 - 16:53

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük’ün başarılı kalecisi Emiliano Viviano, çok özel açıklamalarda bulundu.

Karagümrük kalecisi Viviano'dan Beşiktaş itirafı!

İtalyan file bekçisi, kendisiyle ilgilenen Süper Lig devinin yanı sıra ligde en beğendiği kaleciyi açıkladı. Öte yandan ünlü kaleci Fatih Terim'e olan hayranlığını anlattı. Play-off'lara kalan İtalya ve A Milli Takım ile ilgili sözleri dikkat çekti.

"TRANSFERİMDE ENTERASAN BİR DURUM ROL OYNADI" 

Skorer'e verdiği röportajda Fatih Karagümrük’e geliş hikayesinden bahseden Viviano, "Açıkçası pandemi sonrası çok hızlı gelişti diyebilirim. Biraz enteresan bir durum, benim transferimde bir rol oynadı. Çünkü son 1 seneyi oynamadan geçirmiştim. Serkan Hurma ve Süleyman Hurma’dan böyle bir teklif alınca ben de evet deyip bu takım için elimden geleni yapmaya karar verdim. transfer bu şekilde çok hızlı gerçekleşti. Daha önce tatile geldiğimden dolayı İstanbul’u zaten biliyordum ama İstanbul’u buraya gelip yaşadıktan sonra dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak kendim keşfetme fırsatı buldum. Şehir faktörü de çok önemliydi. Türk futboluna da geldiğim günden beri adapte olmaya çalışıyorum. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor diye söyleyebilirim" dedi.

BEŞİKTAŞ İTİRAFI 

Daha önce Beşiktaş’ın kendisi ile ilgilendiğini söyleyen Viviano, Antalyaspor’un da resmi olmadan ilgisini duyduğundan bahsederek, "Tam olarak resmi bir teklifle gelen kulüp Karagümrük oldu. İtalya’da oynadığım dönemlerde ya da daha önceki kariyerimde Antalya’dan ve 12-13 sene önce daha gençken Beşiktaş’tan çok resmi olmasa da bir temas olmuştu" şeklinde konuştu.

"BERTOLACCI BENİM ÜÇÜNCÜ OĞLUM" 

Takımda en iyi anlaştığı arkadaşının Bertolacci olduğunu söyleyen Viviano, "Bertolacci benim üçüncü oğlum gibi" dedi.

'FATİH TERİM'E ÖZEL SEVGİM VAR' 

Viviano, Fatih Terim hakkında, "Ben çok iyi bir Fiorentina taraftarıyım. Fatih hocanın da Fiorentina’da çok önemli bir dönemi olduğu için tabii ki özel bir sevgim, saygım var. O yüzden Fatih hocayı ne zaman görsem, geçen lig maçında karşılaştığımızda, bu arada tabii ki rakibiz ben Galatasaray’a karşı oynarken kazanmak isterim ama tabii ki maçtan önce, maçtan sonra sürekli sohbet ettiğim, saygı duyduğum ve Türkiye’de efsane olduğunu bildiğim bir insan. Ona da buradan sevgilerimi gönderiyorum" ifadelerini kullandı.

"KARİYERİMDE İLK DEFA OLUYOR" 

Viviano, Fatih Karagümrük teknik direktörü Francesco Farioli ile arasındaki ilişkiyi de değindi: "Farioli ile aramız iyi. Zaten kendisini daha önceden tanıyordum. Çok tutkulu ve çalışkan bir antrenör. Oyuna dair fikirleri var. Fikirleriyle yaşayan ve onu sahaya yansıtmaya çalışan bir antrenör. Takım özelinde de herkese katkı sağlayan ve bireysel anlamda da oyuncuları geliştirmeye çalışan birisi. Yaşı benden daha genç. İlk defa oluyor belki de kariyerimde böyle bir şey. Bu bir yandan enteresan ama bir yandan da güzel bir şey. Zaman tanımak lazım. Hatalar yapacaktır hepimizin yaptığı gibi ama günün sonunda çok başarılı bir antrenöre dönüşeceğini tahmin ediyorum. İnşallah ö dönüşümü biz buradayken Karagümrük’ün başındayken yapmak nasip olur."

"FARIOLI İLE GÜZEL BİR İLİŞKİMİZ VAR" 

"Biz İtalyan olduğumuz için sadece kaleci pozisyonunda değil, sahanın içerisindeki her şey ile alakalı bütün o detayları konuşuyoruz. Bu bizim kendi kültürümüzde de var. Farioli özelinde antrenörlük anlamında genç biri olduğu için ben de katkı sağlamaya çalışıyorum kaleci olarak. O da kendi düşüncelerini bana aktarıyor. Birbirini tamamlayan güzel bir ilişkimiz var."

"UĞURCAN ÇOK BEĞENDİĞİM BİR KALECİ" 

Tecrübeli kaleci, Süper Lig’deki kalecilerden en çok Uğurcan’ın tarzını beğendiğini söyleyerek şöyle konuştu: 

"Ersin ve Altay’ı bir kenara şöyle bırakırsak halen daha maç sayısı olarak Uğurcan ve Muslera kadar maç sayıları olmadığı için diyorum. Biraz daha maç sayılarını tamamlamaları lazım. Tabii ki ikisi de çok potansiyelli kaleciler. Uğurcan’ı milli maçlarda ve Trabzon’da Avrupa maçlarına katıldığı için maç sayısı anlamında biraz daha farklı görüyorum. Çokta beğendiğim bir kaleci."

"AVRUPA'YA GİTMESİ GEREKİYOR" 

"Onun da Türkiye dışında kendini bir test etmesi için o konfor alanının dışına çıkıp, Avrupa’ya gitmesi gerektiğini düşünüyorum. orada daha farklı bir tecrübe yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Bu 3 kaleci de çok yetenekli ve potansiyelli."

"MUSLERA İLE SERIE A MAÇINDA KARŞILAŞTIK" 

"Muslera onlardan daha farklı tabii ki. Ben onunla ilk karşılaştığımda bir Serie A maçıydı. İkimiz de çok yaş aldık. Muslera’nın kariyerine baktığımızda sayısız maçı ve başarısı var."

EN BEĞENDİĞİ GOLCÜ BATSHUAYI 

Viviano, Süper Lig’de en beğendiği forvet oyuncuları için ise Batshuayi, Djaniny, Mostafa Mohammed ve Balotelli ve her ne kadar forvet oynamasa da NWakaeme şeklinde sıraladı.

"MAALESEF YABANCI KURALI VAR" 

Serie A ve Süper Lig arasındaki farkları ise Viviano şöyle değerlendirdi; "Ben daha farklı bir lig beklerken, çok daha iyi bir ligle karşılaştım. Serie A daha fazla taktiğin ve daha ufak detayların çok önemli olduğu bir lig. Oyuncu alışkanlıkları farklı. Süper Lig’de ise özellikle pandemi sonrası, diğer ligler biraz dur deyip keserken, Süper Lig yine de o kaliteyi kesmedi. Herkes iyi takım kurmaya çalışıyor. gelişen ve iyi bir lig diyebilirim. Yabancı kuralı maalesef var. Genel anlamda ligi böyle değerlendirebiliriz."

"A MİLLİ TAKIMIN ÖNÜ ÇOK AÇIK" 

Tecrübeli kaleci Türk Milli takımı için ise; ‘Türkiye çok yetenekli bir takım, teker teker oyuncular üzerinde değerlendirildiğinde. Tabii futbolda sadece yetenek yetmiyor. O yetenekleri oyun içerisinde toplayıp belirli bir amaca gitmek gerekiyor. Bunun en büyük örneklerinden biri İtalya’nın EURO2020’de şampiyon olması. Büyülü bir turnuva geçirdik. Ancak şu an Portekiz’le birlikte İtalya Dünya Kupası’na direkt gidemiyor. Portekiz ve İtalya yetenek bakımından çok iyi takımlar ama günün sonunda yetenek yetmez. Ancak Türk Milli takımının önü çok açık. Çok daha iyi yerlere gideceğini düşünüyorum.’ şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler