Karagümrük'ten sert açıklama: "Futbol topunu 50 yıl sonra tanıyanlar..."

03.05.2021 - 12:50 | Son Güncellenme: 03.05.2021 - 13:27

Karagümrük, ligde iç sahadaki son maçını Antalyaspor ile Bursa'da oynadı. Karagümrük, stadı olmayan kulübün düşürülmesi gerektiği eleştirilerine cevap verdi. İşte detaylar...

Karagümrük'ten sert açıklama: "Futbol topunu 50 yıl sonra tanıyanlar..."

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'de sezon boyunca stadı ve tesisi olmadan mücadele eden Karagümrük, resmi bir açıklama yayınladı. Kulüp, son günlerde yapılan yorumlar üzerine devletin resmi makamlarına çağrıda bulunurken, "Devletimizin adaletine ve büyüklüğüne güveniyoruz" denildi. 

Karagümrük'ün küme düşürülsünler eleştirisine serzeniş

Yıllar sonra Süper Lig'e yükselen ve ilk sezonunda başarılı bir performans sergileyen Karagümrük, stat ve tesis konusunda serzenişte bulundu. Kulüp tarafından, "Futbol topunu Karagümrük'ten 50 sene sonra tanımış bazı şehirlerin ilgilileri" denilerek tepki gösterilen açıklamada, stat ve tesis konusunda devlete olan güven de yinelendi.

Karagümrük'ün açıklaması şu şekilde:

"Bildiğiniz gibi ülkemizdeki tüm stadyumlar devletimiz tarafından, (1, 2 istisna hariç) devlet arazilerine yapılmıştır. Bugün bile birçok kulüp statlara bakamayacağı için bir kısmı belediyelere, bir kısmı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne kalmıştır. Durum böyle olduğu halde, futbol topunu Karagümrük'ten 50 yıl sonra tanımış bazı şehirlerin ilgilileri, bizim stadımız yok diye küçümseyen açıklamalar yapmış, bazıları da daha da ileriye giderek ligden düşürülmemiz gerektiğini söylemiştir. Bizim stadımız, tesisimiz yok, doğrudur. Biz sizinle bu şartlar altında mücadele ediyoruz. Bizim stadımız ve tesisimiz olduğu zaman sizin temsilci veya taraftarı olduğunuz kulüpler bizimle mücadele edemeyecekler! Bizler devletimizin büyüklüğüne ve adaletine sonsuz güveniyoruz. Sabırla sıramızı bekliyoruz. Elbet bizim de stadımız yapılacak, tesisimiz için gerekli arazi tahsis edilecektir. En derin saygılarımızla kamuoyununu bilgisine sunarız."

Karagümrük düşürülsün eleştirileri...

Konya basınından bazı gazeteciler Karagümrük'ün küme düşürülmesi gerektiğini savunmuştu. 

Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu, "Konyaspor'un bugün karşılaşacağı Karagümrük şu an ligin en gereksiz takımı. Sahası yok, yerli futbolculara katkısı yok, yayıncı kuruluşa katkısı yok. Bence bu yıl stat şartı sağlamıyor diye Karagümrük de ligden düşürülmeli" demişti. 

Senin için hazırladığımız haberler