Karaman: "Risk varsa onun gereğini yaparlar"

17.03.2020 - 22:24 | Son Güncellenme: 17.03.2020 - 22:24

Ünal Karaman, Göztepe mağlubiyetinin ardından neler söyledi? Rizespor, Süper Lig'in 21. hafta erteleme maçında deplasmanda Göztepe'ye 2-0 mağlup oldu. Gelecek hafta oynayacakları Galatasaray karşılaşması hakkında da konuşan Ünal Karaman'ın maç sonu açıklamaları ve demeci haberimizde..

TFF Süper Lig’in 21. hafta erteleme maçında İzmir ekibi Göztepe, sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaştı.

Ev sahibi ekip, mücadeleden 2-0  galip ayrıldı. Maçın ardından Rizespor Teknik Direktörü Ünal Karaman, açıklamalarda bulundu.

Takımın 3 puan almak için verdiği mücadeleyi eleştiren Karaman, ''3 puan almak için o derece mücadele edersin. Biz bu anlamda yapamadık. Rakibimiz daha iyiydi. Bu böyle olmayacak. Biraz daha farklılık yapmamız lazım. Elimizdeki oyuncu grubunda yeni bir arayışta olmamız lazım belki de. Hızlı hücumlarda daha iyi olmalıyız. Bir şeyleri değiştirmeye çalışacağız.' dedi.

''Her maç bizim için final niteliğinde''

Gelecek hafta oynayacakları Galatasaray maçını değerlendiren tecrübeli teknik adam, ''Her maç bizim için final niteliğinde. Bu finali sadece bizim düşünmemiz yetmiyoruz. Özveri gerektiriyor. Bu da belli bir direnci gösterenler tarafından yapılır. Biz yine çaba göstereceğiz, bakalım nasıl bir geri dönüş olacak.'' şeklinde konuştu.

Basın toplantısında neler söyledi?

Rizespor Teknik Direktörü Ünal Karaman da, "Bazı müsabakalar vardı oynarsınız kaybedersiniz üzülürsünüz. Biz bugün sonuç adına üzüldük ama maçı rakibimiz hak etti onları tebrik ediyorum. Takım olmak özveri gerektirir. Bir de farklı özellikleri bulunan futbolcuların bir takım kimyası ortaya koyması gerekir. Çok iyi savunma yaparsınız, etkili hücum yaparsınız, gol yemeyi göze alırsınız ama dersiniz ki ‘biz gol atacağız’. Biz bugün bu çeşitlemeyi istediğimiz gibi yapamadık.

Anlaşılan bundan sonraki maçlarda da zaman zaman zorlanacağız. Çünkü bu tarz bir oyunun bize istediğimiz sonucu getireceğini düşünmüyorum. Kendimizi hesaba çekeceğiz. Eğer varsa yetenek, onun açığa çıkmasını sağlayacağız. Görünen o ki biraz daha yolumuz var" dedi.

"İnanıyorum ki alınacak her kararda..."

Karaman, Türkiye Futbol Federasyonu’nun almış olduğu maçları seyircisiz oynama kararının sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Ben sağlıkçı değilim ama dünyada olan olaylara karşı da duyarsız bir insan değilim. Türkiye gündeminde çok gereksiz tartışmalar var. En basit insan bile en parlak fikirden değerli değildir. İnsanın canının kıymeti dünyalarla ölçülmez. Bu konuda devletin yetkili kurumları insan adına bir risk varsa onun gereğini yaparlar. Ben o konuda yetkililerin gerekli hassasiyet içerisinde olacağını düşünüyorum. Gündemden takip ettiğimiz kadarıyla çoğu insanın kafasında soru işaretleri var.

Bu işteki sorumlu insanlar inanıyorum ki insan sağlığı yönünde en doğru kararı alacağını düşünüyorum. Ben şu an sıkıntıda olan bir teknik adamım. Söyleyeceğim her şey insanlar tarafından farklı algılanabilir. TFF Başkanımız Sayın Nihat Özdemir, düşüncelerini açıklamıştır, mutlaka yönetim kurullarıyla değerlendirme yapmışlardır ve hiçbir karar hiçbir açıklama bir sonraki günü bağlayacak boyutta olamaz. Allah korusun belki yarın farklı bir gündeme uyanacağız. Bu insanlar(futbolcular ve görevliler) da sonuçta bir aileye sahipler. İnanıyorum ki alınacak her kararlarda bu insan sağlığı hassasiyetle göz önüne alınacaktır."

Senin için hazırladığımız haberler