Hakem Atilla Karaoğlan'dan skandal! Belhanda güme gitti

Feride Kara
13.09.2022 - 00:38 | Son Güncellenme: 13.09.2022 - 00:43

Younes Belhanda'nın Trabzonspor'a attığı golün geçerli sayılmaması gecenin en çok konuşulan konusu oldu. Hakem Atilla Karaoğlan'ın golü neden iptal etti tartışılıyor

Hakem Atilla Karaoğlan'dan skandal! Belhanda güme gitti

HÜSEYİN ÖZKÖK-AJANSSPOR

Süper Lig'de haftanın kapanışı olan Adana Demirspor-Trabzonspor maçında hakem Atilla Karaoğlan, VAR tabiriyle skandal bir hataya imza attı. Ev sahibi takımın oyuncusu Belhanda, bir korner atışında topu pas olarak geriye doğru kendi takım arkadaşına kullandı. Kendisine pas gelen oyuncu da topu bekletmeden ayağının tabanıyla daha geriye doğru tekrar Belhanda'nın koşu yoluna bıraktı. Topu alan Belhanda kale çizgisine paralel şekilde topla şut açısı ararken hakem Karaoğlan Belhanda'nın pasında topa takım arkadaşının dokunmadığını sanıp, kolunu yukarı kaldırıp endirekt serbest vuruş işareti yapıp düdüğünü çaldı. 

Karaoğlan, çift temas var sandı

Diğer yandan aksiyonuna devam eden Belhanda, topu düzgün bir vuruşla Trabzonspor ağlarına yolladı. Ancak hakem, vuruştan önce düdüğünü çalıp endirekt serbest vuruşa hükmettiği için VAR da devreden çıkmış oldu. Hakem eğer Belhanda'nın vuruşunu tamamlamasını bekleydi, yaptığı bu büyük hatayı yine kendisi düzeltme şansına sahip olacaktı. Samet Akaydın'ın uzatmada gelen golü ev sahibine galibiyet getirse de bu durum Karaoğlan'ın yaptığı fahiş hatayı kapatmaya yetmeyecektir. MHK'nın bu karar sonrası Karaoğlan'ı dinlendirmesi bekliyor.

  Belhanda'nın temiz golü güme gitti

Çünkü futbol oyun kurallarına göre topun oyuna yeniden sokulduğu durumalarda onu ilk kullanan oyuncu, başka bir oyuncu temas etmeden kendisi tekrar dokunamaz. Bunu yaparsa endriekt serbest vuruş ile cezalandırılır. Ancak Belhanda'nın böyle bir durum söz konusu değildi ve Adana Demirspor'un tertemiz bir golü tam anlamıyla güme gitmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler