Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu ve Marcao’ya teklif bekleniyor

18.04.2022 - 10:10 | Son Güncellenme: 18.04.2022 - 12:24

Galatasaray'da göreve gelecek yeni yönetimin 600 milyon TL’lik borcu kapatmak için oyuncu satışı yapması gerekiyor. Kerem Aktürkoğlu ve Marcao’ya teklif bekleniyor. İşte detaylar...

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu ve Marcao’ya teklif bekleniyor

Galatasaray'da 30 Nisan yapılacak olan olağanüstü genel kurulda başkanlık koltuğuna oturacak isim ve yönetimini maddi anlamda zorlu bir süreç bekliyor.

600 milyon TL'lik ödeme var

Sabah'ta yer alan habere göre; 26 Mart'taki Mali Kongre'de ibra edilmeyen Burak Elmas yönetiminin bütçe talebine de onay çıkmadı. Kasada para olmadığı için borçlar birikiyor. Bankalar Birliği anlaşmasının ilk faiz ödemesi, biriken maaşlar, bonservis taksitleri, Mohamed'in 4 milyon dolarlık opsiyonu, Falcao'nun 3 milyon Euro'luk tazminatını içeren ödeme paketi 600 milyon TL'yi buluyor. 

Yeni yönetim kısa vadede oyuncu satmak zorunda

Burak Elmas'tan koltuğu devralacak yeni başkanın ilk işi, 600 milyon TL'lik bu borcu temizlemek olacak. Yeni sezonda Avrupa'da yer almayacak Galatasaray bu sezon kazandığı 161 milyon TL UEFA gelirinden de mahrum kalacak. 30 Nisan'da seçilecek başkanın oyuncu satmaktan başka kısa vadeli çözüm yolu yok.

Kerem ve Marcao'dan biri satılacak

Sarı-kırmızılı takım kötü bir sezon geçirse de Marcao ve Kerem Aktürkoğlu, Avrupa'da piyasa yaptı. Marcao'ya İtalya'dan, Kerem'e Fransa'dan resmi teklifler gelecek. Yeni yönetim, bu iki oyuncudan birini 20 milyon Euro seviyesinde rakamlara satarak borç yükünü %50 azaltmaya çalışacak. 

İlgini Çekebilir
Prensip anlaşması sağlandı! Galatasaray'a hazır
Habere Git

Kerem'den 21 gole doğrudan katkı

Piyasa değeri 15 milyon Euro olan 23 yaşındaki Kerem Aktürkoğlu bu sezon Galatasaray formasıyla 46 maçta forma giydi. Milli futbolcu bu karşılaşmalarda 11 gol ve 10 asistlik bir performans söyledi.

Marcao'nun bu sezonki performansı 

Brezilyalı stoper Marcao ise bu sarı kırmızılı takımda 35 maçta sahaya çıktı. 25 yaşındaki futbolcu bu karşılaşmalarda 1 gol ve 1 asistle oynadı. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 14 milyon Euro... 

Senin için hazırladığımız haberler