Karatede hedef 2018 Gençlik Olimpiyatları

13.01.2018 - 11:26 | Son Güncellenme: 13.01.2018 - 11:26

Rusya'nın Soçi kentinde, 2-4 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek 45. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Karate Milli Takımları'nda hedef, Arjantin'de düzenlenecek 2018 Gençlik Olimpiyatları'na yeterli sayıda sporcunun katılmasını sağlamak.

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) 3 aydır çalışmalarını sürdüren milliler, antrenörler Cengiz Çınar ve Yıldız Aras yönetiminde haftada 6 gün, günde 5 saat çalışarak şampiyonaya hazırlanıyor.

Erkek Milli Takım Antrenörü Cengiz Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası için 3 aydır aralıksız bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Kampımız 30 Ocak'ta bitecek. Çocuklarımız disiplinli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Arjantin'de yapılacak Gençlik Olimpiyatları'na gitmek için Soçi'deki Avrupa Şampiyonası bizim için büyük bir adım." dedi.

Gençlik Olimpiyatları'na sporcu vermenin kendileri açısından önemine dikkati çeken Çınar, "Erkekler ve kızlarda toplamda 5 sporcumuzun puanları olimpiyatlara yakın. Yüzde 80 oranında olimpiyatlara gidecek gibiler. Soçi'de alacakları puanlar önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Kampta 20 erkek, 18 kız olmak üzere toplam 38 sporcularının bulunduğunu aktaran Çınar, "10 sporcumuz katacı, 28'i de kumiteci. 'Şu kadar madalya alırız' diye hesaplamıyoruz. Türk karatesi dünyada 195 ülke içinde ikinci sırada. Sporcularımızın hepsinden madalya bekliyoruz. Yani 38 sporcumuz da madalyaya yakın." ifadelerini kullandı.

Karatenin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yer alacağının hatırlatılması üzerine Çınar, "Olimpiyat dendiğinde orası çok farklı. Her yönüyle farklı bir olay. Ülkenin büyüklüğünü olimpiyatlarda gösteriyorsunuz. Her sporcu madalya almak ister. 4-5 arkadaşın olimpiyatlarda yarışmasını istiyoruz. Ülkenin tanıtımı açısından en önemli organizasyonlardan bir tanesi." şeklinde konuştu.

 Aras: "Gençlik Olimpiyatları'nı önemsiyoruz"

Kız Milli Takım Antrenörü Yıldız Aras da geçen sene genel klasmanda elde ettikleri birinciliği korumak için Soçi'ye gideceklerini ifade etti.

"Erkekler ve kızlar karışıkta genel klasmanda geçen sene Avrupa Şampiyonu olmuştuk." diyen Aras, "Bu sene de yerimizi korumak istiyoruz." dedi.

Karatede önceliklerinin altın madalya olduğuna dikkati çeken Yıldız Aras, şunları kaydetti:

"Herkes madalya alabilir. Çok altın madalya alarak genel klasmanda yerimizi korumak istiyoruz. Geçen sene aldığımız 15 madalyanın, 6'sı altın madalyaydı. Bununla şampiyon olmuştuk. Amacımız genel klasmanda şampiyonluğumuzu korumak. Bizler Gençlik Olimpiyatları için çalışıyoruz. Bu seneki ilk hedefimiz Gençlik Olimpiyatları'na toplamda 6 sporcumuzu verebilmek. Gençlik Olimpiyatları'nı önemsiyoruz."

Yıllardır karatenin olimpiyatlara alınmasını beklediklerini dile getiren Aras, "Yıllardır çok başarılıydık. Olimpiyatları bekliyorduk. Yöneticilerin bakışı da olimpiyatlar. Biz de uzun süredir bu eksikliği hissediyorduk. Olimpiyatlar olmayınca hep geri planda kalıyorduk. Camianın yıllardır özlediği bir şey. Eskiden 'olimpiyat var da biz mi başarılı olamıyoruz' diyorduk şimdi ise 'olimpiyatlar var kendinizi gösterin' diyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Senin için hazırladığımız haberler