MHK Yazı Tura Atışında Kripto Parayı Yasakladı! Türk Parası Geldi

Feride Kara
09.05.2022 - 17:44 | Son Güncellenme: 09.05.2022 - 19:02

Hakem Arda Kardeşler'in Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde kripto para ile yazı tura atması TFF'de kriz yarattı. Türk parası kullanılması için hakemlere yazı yollandı

MHK Yazı Tura Atışında Kripto Parayı Yasakladı! Türk Parası Geldi

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde hakem Arda Kardeşler'in yazı tura atışında kripto para kullanması Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) içerisinde krize neden oldu. TFF yönetimi, Kardeşler'in bu seçimi için soruşturma başlattığını duyurdu. Merkez Hakem Kurulu (MHK) da TFF yönetiminin ardından harekete geçti. Kurul, bir genelge yayınladı.

Yazı turada sadece madeni Türk parası

MHK Hakem İşleri Müdürü Tayfun Özkan imzasıyla yayınlanan bildirgede "Maçlarda saha seçimi için yapılan para atışlarında sadece yazı ve tura içeren madeni Türk parası kullanılması gerekmektedir. Bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesini rica ederim" dedi. Her maç öncesi hakem yazı tura atar ve kazanan tarafa "Top mu kale mi" diye sorar. Ve yapılan seçime göre takımlar sahada yerini alıp maça başlar.

İlgini Çekebilir
Derbinin hakemi Arda Kardeşler'e kripto soruşturması
Habere Git

Seçim Demirel'den para yorumu

FIFA Kokartlı Eski Kadın Süper Lig Yardımcı Hakemi Seçim Demirel bir tweet atarak bu durumla ilgili fikirlerini yazdı. Demirel "FIFA hakemlerine formalarla birlikte maç başlatmak için üzerinde (FİFA&FAIRPLAY)yazan, diğer hakemlerde de (KALE&TOP) yazan bir para olur ve genelde bunlar kullanılır. Bunlar yoksa bozuk para kullanılır. Arda kardeşler bir FİFA hakemi daha özenli olmalıydı." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler