Kardeşlerin minderde milli mücadelesi
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
Kardeşlerin minderde milli mücadelesi

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor

Kardeşlerin minderde milli mücadelesi
Murat ve Ahmet Ertürk kardeşler, Polonya'daki 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.
Polonya'nın ev sahipliğindeki şampiyonada serbest stilde ay-yıldızlı mayoyu giyecek Erzurumlu Ertürk kardeşler, birlikte mücadele edecek olmanın gururunu yaşıyor.
Farklı kilolarda mindere çıkacak Murat ve Ahmet, AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, hedeflerini kürsünün en üst basamağı olarak belirlediklerini söyledi.
Bu yıl 23 yaş altında Avrupa şampiyonu olan Murat, 2005 yılında güreşe başladığını ve ilk Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını ifade etti.
Murat, güreş merakının aileden geldiğini dile getirerek, "Polonya'da bir ilki yaşayacağız. Milli formayı uluslararası bir şampiyonada ilk kez kardeşimle beraber giyeceğiz. Umarım ikimiz de altın madalyayla ülkemize döneriz." dedi.
Kardeşiyle favori güreşçiler arasında gösterildiklerine dikkati çeken Murat, "23 yaş altında Avrupa şampiyonu olarak hedeflerimden birini gerçekleştirdim. Nasip olursa şimdiki hedefim dünya şampiyonluğu. Dünya Şampiyonası'ndan sonra da 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanacağım. İdolüm Taha Akgül. Onun gibi olmak istiyorum. Birlikte de çalışıyoruz. İnşallah, Tokyo'dan da olimpiyat şampiyonu olarak ülkemize döneriz." diye konuştu.
Milli sporcu, kardeşiyle daha önce aynı sıklette mücadele ettiklerine değinerek, "Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 74 kiloda üst üste 2 yıl finalde karşılaştık. Karşılaşmaları ben kazandım. 86 kiloya çıkarak kardeşimin önünü açtım." esprisi yaptı.
- "Birbirimizi tamamlamaya çalışıyoruz"
Ahmet Ertürk ise Dünya Şampiyonası'na birlikte gitmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı.
Gençlerde Avrupa ikinciliği bulunan 22 yaşındaki Ahmet, kariyerine yeni bir başarı eklemek istediğinin altını çizdi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde spor hayatlarını sürdüren iki kardeşten Ahmet, ağabeyiyle Polonya'da İstiklal Marşı'nı dinletmek istediklerini belirterek, "İkimizin de milli takıma girmesi gurur verici bir durum. Ailemiz adına da büyük bir onur kaynağı olduğunu düşünüyorum. Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. İnşallah, ikimize de altın madalya nasip olur." ifadelerini kullandı.
Ahmet, aynı kulüpte mücadele ettikleri için milli takım kampı dışında da ağabeyiyle beraber antrenman yaptıklarına işaret ederek, "Eksik yönlerimizi birbirimize söylüyoruz. Birbirimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Hedefimiz hep zirve oldu. Böyle de devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.
Taha Akgül ve Soner Demirtaş'ı örnek aldığına değinen genç sporcu, onlar gibi milli takıma uzun yıllar hizmet etmek istediğini kaydetti.
Bu videoya da göz atabilirsin
Sizin için önerilen haberler

PFDK açıkladı! 3 puan silme cezası geldi...

Ertan Torunoğulları’ndan hakem tepkisi: “Memnun olan var mı?”

Galatasaray resmi hesaptan müjdeyi duyurdu!

Arbeloa'dan Arda Güler sözleri: “Yoğun süreçten güçlenerek çıktı”

Romanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Gheorghe Hagi oldu!

Talen Horton Tucker için ibre Fenerbahçe’den yana!

Fenerbahçe'de 3 futbolcu Konyaspor maçında yok!

Gündeme bomba gibi düşen takas iddiası! Trabzonspor'a Augusto'ya karşılık Süper Lig'in eski yıldızını önerdiler

Galatasaray'ın ara transferde kadrosuna kattığı Noa Lang'in opsiyonunu kullanmayacağı ileri sürüldü

Chelsea, Garnacho için kararını verdi!

Victor Osimhen'in forma giyeceği maç belli oldu

Rafet El Roman’dan Milli Takım’a 19 Mayıs sürprizi

İrlanda-İsrail maçına boykot çağrısı büyüyor

Salah'tan ayrılık açıklaması

UEFA Gelişim Turnuvası'nda şampiyon Türkiye!
