Karim Benzema, attığı gol sonrası Real Madrid tarihine geçti!

Ali Bozkurt
11.08.2022 - 00:31 | Son Güncellenme: 11.08.2022 - 00:40

UEFA Süper Kupası'nda Eintracht Frankfurt karşısında gol atan Real Madrid'in dünya yıldızı golcüsü Karim Benzema, adını tarihe yazdırdı. İşte detaylar...

Karim Benzema, attığı gol sonrası Real Madrid tarihine geçti!

AJANSSPOR HABER

Real Madrid'in yıldız forveti Karim Benzema, UEFA Süper Kupa'da Eintracht Frankfurt'a gol atarak 3 farklı gururu bir arada yaşamayı başardı. Fransız golcü oyuncu adını tarihe yazdırdı. İşte detaylar...

Kaptan olarak ilk kupasını kaldırdı!

Real Madrid'in yıldız oyuncusu Süper Kupa finaline kaptan olarak çıktı. Benzema, kaptan olarak ilk kupasını kaldırmayı başardı. 

Raul'u geçti

Karim Benzema, final maçında attığı gol sonrası Real Madrid adına 324. golünü atmayı başardı. Golcü oyuncu kulüp efsanesi Raul'un 323 golünü geride bırakmayı başardı.

Fransız futbolcu, bu sayede Los Galacticos tarihinin en golcü ikinci oyuncusu oldu. Kulüp tarihinin en golcüleri listesinin zirvesinde ise 451 golle Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo yer alıyor.

Gento'yu yakaladı

Real Madrid tarihinin en çok kupa kazanan oyuncusu Brezilyalı Marcelo oldu. 25 kupası bulunan sol bek oyuncusunu, 23 kupayla efsane oyuncu Paco Gento takip ediyordu. Frankfurt karşısından kazanılan Süper Kupa ile Karim Benzema, Paco Gento'yu yakalamayı başardı. Benzema, Real Madrid tarihinin en çok kupa kazanan 2. oyuncusu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler