Real Madrid'den ayrılan Benzema, Suudi Arabistan'dan Al-Ittihad'a Transfer Oldu

Orhan Gülek
05.06.2023 - 13:01 | Son Güncellenme: 05.06.2023 - 13:11

İspanya La Liga devi Real Madrid'den ayrılan Fransız golcü Karim Benzema'nın Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad ile anlaştığı belirtildi. İşte detaylar...

Real Madrid'den ayrılan Benzema, Suudi Arabistan'dan Al-Ittihad'a Transfer Oldu

AJANSSPOR - HABER

Real Madrid'den ayrılan Karim Benzema'nın yeni takımı belli oluyor. Fabrizio Romano'nun haberine göre; Fransız oyuncu, Al İttihad ile her konuda anlaşma sağladı.

Şampiyon takım, Benzema'yı kaptı

Habere göre tecrübeli golcünün, Suudi Arabistan Pro Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Arap ekibi Al Ittihad ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı belirtildi.

Benzema'ya çılgın maaş

Arabistan ekibinin, Karim Benzema'ya yıllık 200 milyon euro maaş ödeyeceği ifade edildi. Benzema, opsiyonlu sözleşme ile birlikte 3 yılda toplam 600 milyon euro kazanacak.

İlgini Çekebilir
Benzema'dan Real Madrid'e golle veda
Habere Git

Messi, Ronaldo ve Karim Benzema'lı karma takım

Oyuncunun transferiyle ilgili son detayların görüşüldüğü ve kısa sürede resmen açıklanacağı aktarıldı.

Ayrıca İspanya basınından Marca'ya göre Suudi Arabistan; Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema'lı karma takımı, bir Avrupa devine karşı hazırlık maçında oynatmak istediği belirtildi.

14 yılda onlarca kupa

Benzema 2009 yazında 21 yaşındayken transfer olduğu Real Madrid ile kulüpte en çok kupa kazanan futbolcu rekorunu elde etti.

Fransız oyuncu 14 sezonda 25 kez şampiyonluk sevinci yaşadı; 5 Şampiyonlar Ligi, 5 Kulüpler Dünya Kupası, 4 UEFA Süper Kupası, 4 La Liga, 3 Kral Kupası ve 4 İspanya Süper Kupası…

Benzema'dan 353 gol

Fransız oyuncu 647 maça çıktığı Real Madrid’de kulübün en çok forma giyen 5. oyuncusu oldu ve 353 golle kulübün tüm zamanlarda en çok gol atan ikinci oyuncusu olmayı başardı.

Perez’den Benzema'ya veda töreni

Real Madrid, başkan Florentino Perez’in de katılımıyla 6 Haziran Salı günü TSİ 15.00’te bir veda toplantısı düzenleyecek.

Senin için hazırladığımız haberler