Boksör Şerif Lawal, ilk maçında ringde hayatını kaybetti

Cem Ergün
14.05.2024 - 12:18 | Son Güncellenme: 14.05.2024 - 12:45

29 yaşındaki İngiliz boksör Sherif Lawal, ilk profesyonel maçında ringde aldığı darbe sonucu trajik bir şekilde hayatını kaybetti. İşte tüm detaylar...

Boksör Şerif Lawal, ilk maçında ringde hayatını kaybetti

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Dış basında yer alan haberele göre; 29 yaşındaki boksör Sherif Lawal, kariyerinin ilk profesyonel maçında Malam Varela'ya karşı çıktığı mücadelede ringde hayatını kaybetti.

Ringde trajik ölüm

Sherif Lawal, Londra Harrow Eğlence Merkezi'nde oynanan maçta Malam Varela ile ringde karşı karşıya geldi. İngiliz boksör, şakağına aldığı darbe sonrası yere yığıldı ve kalkamadı.

Lawal'ın yerde kalmasının ardından hakem Lee Every, nakavt sayımına başladı ancak oyuncunun durumunu anlayınca ringe doktorları davet etti.

Doktorlar ringde yaklaşık 10 dakika boyunca oyuncuyu hayata döndürmek için müdahale etseler de Sherif Lawal, ilk profesyonel maçında trajik bir şekilde hayatını kaybetti.

Tyson Fury'den açıklama

Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Tyson Fury, Lawal'ın hayatını kaybetmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Fury: "Bu dünyaya (boks) girdiğinizde bunun tehlikeli bir spor olduğunu bilirsiniz. Oraya girersiniz ve size tehlike parası öderler, beyninizi çıkarırlar, birbirinizi gıdıklamak için orada değilsiniz. ölümüne; birbirimize kafadan ve gövdeden vurarak birbirimize zarar vermek için oradayız... Ne yazık ki zaman zaman böyle şeyler oluyor" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler