Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonu Kadir Dalkıran, başarı öyküsünü anlattı!

23.02.2018 - 08:42 | Son Güncellenme: 23.02.2018 - 08:42

Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonu Kadir Dalkıran, başarı öyküsünü anlattı!

Karma Dövüş Sanatları (MMA) Federasyon Başkanı Ali Arık,  Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonu Kadir Dalkıran ve Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Radyospor'da yayınlanan Sabah Sporu programında Ali Erim ve Selçuk Aytekin'in sorularını yanıtladı.

İşte detaylar...

Kadir Dalkıran'ın başarı öyküsünden bahseden Karma Dövüş Sanatları (MMA) Federasyon Başkanı Ali Arık, "Bize bu imkanı sağladığınız için çok teşekkür ederim. Kadir Dalkıran 14 yaşından beri bizimle birlikte hareket ediyor. Amatör ve profesyonel branşlarda çok başarılı. Potansiyeli olan bir oyuncu, MMA branşında hiç yenilgisi yok. Kadir Dalkıran ACB'de belirli bir başarıyı yakaladıktan sonra UFC'den de davet alacaktır. Biz Kadir'i şu anda UFC'ye çıkarmayı istemiyoruz. Kadir bugün İngiliz rakibiyle karşılaşacak. Kadir'in yükselişi ülkemiz adına güzel bir duygu. Bugün karşılaşması TSİ 17.00'de başlayacak. 2017 yılında lisanslı oyuncu sayımız 10 bindi. Devletimizin kasasından bir kuruş almadık. Ülkemiz zaten zor bir süreçten geçiyor. İş adamları bu süreçte destek oldu. En büyük desteği Sadettin Saran Bey sağladı. Kendisine ve Saran Holding ailesine çok teşekkür ediyorum. Tekrardan bu imkanı sağladığınız için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonası'nda birinci olan Kadir Dalkıran, MMA sporuna başlangıç hikayesini anlattı:

Geçmiş yıllarda çok maçlar yaptım. Burada hocalarımin ve federasyonun çok desteği oldu. Bugün İngiliz rakibimle karşılaşacağım. Ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğime inanıyorum.

Bu spora başlamam tesadüf oldu. Ben yaşantımı karton toplayarak sağlıyordum. Tabelada MMA yazısını gördüm ve merak ettim. Arkadaşlarımın aracılığıyla MMA sporuna başladım. İbrahim Hoca ile tanıştım, aradan 2 hafta geçtikten sonra İbrahim Hoca, 'Ciddi olarak bu sporu düşünür müsün?' dedi. Sonrasında başarılar geldi. Yaşadığım 7 Türkiye şampiyonluğunda kampların çok etkisi oldu.

Her gün antrenman yapmaya çalışıyorum. Günde 5-6 saat çalışıyorum. UFC'ye yavaş yavaş yükseleceğim. Türk bayrağını orada da en güzel şekilde dalgalandıracağım. Sizlere çok teşekkür ediyorum.

Yalova'da kağıt toplayarak ailesine destek olmaya çalışan Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonu Kadir Dalkıran’a, iş adamı Sadettin Saran'dan büyük destek geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulanan Sadettin Saran,  "Bir baba olarak toplumda daha fazla rol model olmasını isterim. Başarı için illa şampiyon olmak gerekmiyor. Burada gerçek başarı kısıtlı imkan olmasına rağmen potansiyelinin en yükseğine çıkması. 

Şu andaki sporcular sürekli bahane üretiyor. Kadir Dalkıran bugün bu ortamda kısıtlı maddi imkanlarıyla buralara gelmiş. Bize de ona destek olmak düşer. Umarım birçok genç arkadaşımıza örnek olur" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler