Turgay Büyükkarcı: "Maçları Mustafa Denizli Stadyumu'nda Oynayacağız"

İsa Kethüda
11.06.2022 - 13:48 | Son Güncellenme: 11.06.2022 - 13:54

Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, gelecek sezon maçlarını Alsancak'taki Mustafa Denizli Stadı'nda oynayacaklarını söyledi. Büyükkarcı, basketbolda koç Ufuk Sarıca ile devam edeceklerini de açıkladı.

Turgay Büyükkarcı: "Maçları Mustafa Denizli Stadyumu'nda Oynayacağız"

AJANSSPOR HABER

Karşıyaka Spor Kulübü başkanı Turgay Büyükkarcı, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın konuğu oldu. Gündeme ve Karşıyaka'ya dair önemli açıklamalarda bulunan başkan Büyükkarcı'nın konuşmalarından detaylar...

"Karşıyaka sıkıntılı bir süreç geçirdi"

Geride kalan sezona dair bir değerlendirmede bulunan Büyükkarcı, "Kulübümüz çok sıkıntılı bir süreç geçirdi. Atatürk'ün 2 kere ziyaret ettiği bir kulüp burası, 110 yıllık büyük bir camia. Bizim önümüzde büyük engeller vardı, bunlardan biri de 130'a yakın dosyaydı. Biz geçen sezonun başında bu 130 dosyayı kapatarak sezona giriş yaptık ancak çok kısa zamanımız kaldığı için doğru transferler de yapamadık, doğru bir hocayla da başlayamadık" dedi.

"Erman Güraçar ile çıkış sürecek"

Büyükkarcı konuşmasına şöyle devam etti: "Ardından Erman Güraçar hocayı getirdik, projelerini anlattı. Ben Erman'ı çok iyi tanıdığım için projeleri mantıklı geldi. 12 maçta 0 mağlubiyetlik bir seri yakaladı. Şimdi 3-4 eksiğimiz var, hocam da çok fazla transfer istemiyor. Altyapıdan gelecek oyuncularımızla birlikte de Karşıyaka Spor Kulübü artık çıkışını sürdürecektir."

"Alsancak'ta tam kapasite harcarız"

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu için bir anlaşma sağladıklarını belirten Karşıyaka Başkanı, "İnanın ben dahi İzmir Atatürk Stadyumu'nda oyuna giren oyuncularımızı tanıyamıyordum vallahi. Krampon renklerinden tanımaya çalışıyorduk. Şimdi artık bu sezon Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynayacağız inşallah. Çünkü Atatürk Stadyumu'nda oynamak kabus gibi. Ben Alsancak Stadyumu'nda tam kapasite oynayacağımıza eminim" diye konuştu.

"Türkiye'nin en iyi tesisleri olacak"

Büyükkarcı,  "Şu an bütün tesislerimiz, Türkiye'nin en iyi tesislerinden birisi olacak ben iddia ediyorum. Topyekün bir yenilenme, yapılanma içerisindeyiz. Altyapıya da ciddi yatırımlar yapıyoruz" dedi.

Transfer ve gelecek sezon çalışmaları

Karşıyaka Başkanı konuşmasına şöyle devam etti: "Santrfor, orta saha ve açık kanat mevkiilerine, bu 3 bölgeye transfer yapılacaktır. Belki 1-2 tane de genç, yetenekli oyuncu bulabilirsek, ileride bize de para kazandırabilecek isimler olacak. Kesinlikle laf olsun diye transfer yapmayacağız. Şu anda da bizden 1 lira alacağı kalmadı kimsenin. Herhangi bir yasak yok gündemde. Biz bu mali krizleri yaşamasak daha iyi olacaktı ama bu sezon çok daha iyi olacağız artık. Kesinlikle geçen sezonun son 10-11 maçı inanılmaz şanssızlıklara rağmen bizim gelecek sezonumuza ışık tuttu."

Basketbolda Ufuk Sarıca ile devam

Basketbol branşı için açıklamalarda bulunan Karşıyaka Başkanı, "Ufuk hocamız ile 2+1 yola devam ediyoruz. Yeni dedikodular çıkıyor Ufuk Hoca Karşıyaka’dan ayrıldı deniliyor, evet ayrıldı, Alaçatıya geldi! Bende Alaçatı'dayım, yanımdaki evde de Ufuk hoca oturuyor. Birazdan kahvaltı yapacağız hatta. Herhangi bir ayrılık durumu yok, devam ediyoruz hocamızla" dedi.

"İstanbul'un uzağında bambaşka bir iklim var"

Büyükkarcı konuşmasını şöyle bitirdi: "Ben dün akşam geç saatlere kadar Göztepe başkanı Mehmet Sepil ile beraberdim. Birlikte oturuyoruz, değerlendirmeler yapıyoruz, fikir alışverişleri yapıyoruz. Hep de böyle olduk, daima birbirimizin yanındayız. İnanın buralarda İstanbul'un uzağında bambaşka bir iklim var. Göztepe’nin Karşıyaka’ya, Karşıyaka’nın Göztepe’ye ihtiyacı var. Dostluğumuz ebedidir.”

Senin için hazırladığımız haberler