Pınar Karşıyaka'dan Ertelenen Anadolu Efes Maçına Tepki

Akın Ungan
15.05.2022 - 15:24 | Son Güncellenme: 15.05.2022 - 15:40

Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek finalinde Anadolu Efes ile seriyi 1-1'e getiren Pınar Karşıyaka, EuroLeague nedeniyle maçların ertelenmesine tepki gösterdi.

Pınar Karşıyaka'dan Ertelenen Anadolu Efes Maçına Tepki

AJANSSPOR HABER

ING Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final mücadelesinde Anadolu Efes ile eşleşen Pınar Karşıyaka, rakibini İzmir'de oynadığı maçta 79-73 yenerek, seride durumu 1-1 yapmayı başardı. Serinin 3. maçı, Anadolu Efes'in EuroLeague maçları nedeniyle ertelendi. Pınar Karşıyaka, erteleme kararına tepki gösterdi.

Pınar Karşıyaka'dan tepki

Efes'in talebi üzerine serinin 3. maçını erteleyen Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) tepki gösterildi. Pınar Karşıyaka, yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

"ING Basketbol Süper Ligi çeyrek final Play-Off ikinci maçını Anadolu Efes gibi çok daha başka hedefler için kurulmuş dev bir kadroya karşı İzmir'de taraftarımızın da muhteşem desteği ile sahada savaşarak ve hak ederek kazandık."

"Diğer yandan normal sezon devam ederken, üstelik EuroLeague Dörtlü Finali ile EuroCup finali de göz önünde bulundurularak önceden açıklanmış olan programa rağmen maalesef ki maçın ardından gece yarısı Play-Off çeyrek final serisinin üçüncü maçının ertelendiği haberini aldık."

"Tüm kurgunun, bu serinin biteceği üzerine kurulu olduğunu düşündürmekte"

"Adı üzerinde, seri olarak oynanan Play-Off, bu karar ile seri olmaktan çıkmış oldu. Günler öncesinden olası üçüncü maçın nerede oynanacağı belliyken, tüm olası senaryolar alenen ortadayken, ikinci maçın ardından alınan bu karar ve halen açıklanamayan yeni maç tarihi bize, tüm kurgunun bu serinin 2 0 biteceği öngörüsü ya da daha kötüsü biteceği planlaması üzerine kurulu olduğunu düşündürmektedir."

“Kaldı ki bu düşünce bizi her iki maçta da sahada gördüğümüz hakem yönetiminin, hata olarak addettiğimiz birçok kararın altında başka bir sebep olduğunu düşünmeye sevk etmektedir”

"Üzüntüyle ve şaşkınlıkla karşıladığımız bir diğer nokta, tarafımızla önceden paylaşılmamış olan bir ihtimalin gerek yayıncı kuruluş yorumcuları, gerekse de rakip takım mensupları tarafından dile getiriliyor olmuş olmasıdır. Tüm basketbol kamuoyu ile beraber, tarafımızla da yeni programın paylaşılmasını beklemekte olmakla birlikte, konuya ilişkin detayları rakibimizin sosyal medya hesaplarını takip ederek almamızın gerekli olup olmadığı hakkında da merak içerisindeyiz."

İlgini Çekebilir
Karşıyaka, Efes'e vize vermedi!
Habere Git

Sitemli başarı dileği

"Basketbol Şampiyonlar Liginde final oynama başarısı göstermiş olduğumuz 2020-21 sezonunda Sekizli Final öncesi ve sonrası erteleme talebi ile müsabaka sıklığı gibi konularda yaşadıklarımızı hatırlatırken, rakibimiz Anadolu Efes'e kendilerine tanınmış olan imkanlar ve beraberinde getireceği faydalar ile EuroLeague Dörtlü Finalinde başarılar dileriz."

 

"Gerek mücadelemizde, gerekse haklı tepkilerimizde her platformda, camiamızla, taraftarımızla bir olup, geri durmayacağımızı tüm basketbol kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Senin için hazırladığımız haberler