Karşıyaka yeniden ceza alabilir!

16.10.2017 - 14:17 | Son Güncellenme: 16.10.2017 - 14:17

FIBA Şampiyonlar Ligi ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde aldığı üst üste 3 galibiyetten sonra ligde Gaziantep Basketbol’a 74-73 yenilen Pınar Karşıyaka, bitmiş aktarma yasağı alma tehlikesiyle karşısında karşıya kaldı.

Sezon başında 3 takside bölünen transfer yasağı kapsamındaki borcun 1.5 milyon TL’lik birincil kısmını geçen ay Yaşar Holding’in desteğiyle yatıran Kaf-Kaf, son ödeme tarihi 15 Ekim olan yaklaşık 700 bin TL tutarındaki ikinci taksidi demin ödeyemedi. FIBA, borç bu hafta başında ödenmezse kulübe tekrar transfer yasağı getirecek. Karşıyaka, aktarma yasağı alması durumunda sezon başından beri takımla çalışan fakat 100 bin dolar bonservisi ödenmediği için lisans alınamayan Dustin Hogue’u bonservis bedeli yatırılsa da yasaklanmış kalkana kadar oynatamayacak.

Hogue’un sözleşmesine tarafından 276 bin dolar yıllık ücretinin 100 bin dolar tutarındaki kısmının temmuz ayında imza attığı Güney Kore’deki kulübü Goyang Orions’a ödenmesi gerekiyor. Takımdaki 5 yabancıdan 4’üne geçen hafta Yaşar Holding vasıtasıyla birer ücret ödemesi yapan Kaf-Kaf, yerliler ve teknik heyete ise ağustos ve eylüldeki ödemelerini hemen şimdi yapamadı. Kadronun ekim ayındaki maaşlarının ödenme zamanı da geçti. Karşıyaka, istifa eden Şube Başkanı Serdar Işıldar ve Asbaşkan Serhat Bayülken’in yerine şubede henüz yeni yönetim belirlemedi. Gaziantep deplasmanında 2 sportmenlik dışı faulle oyun dışı kaldıktan sonra hakemlere tepki bildiren DJ Kennedy’nin de ligde 1 maç ceza alabileceği öğrenildi. Haftaya iç sahadaki Galatasaray maçı, geçen sezon alınan ceza yüzünden seyircisiz oynanacak. 

dha

Senin için hazırladığımız haberler